Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.listopad 11:57

Kdyby se to nevyplýcelo, tak to ve většině připadů nedováží (něco může být první/pokusný dovoz a podobně, ale i tak jsou většinou nějaké propočty, analýza trhu, poptávky a podobně. Někdy to může být počáteční risk s tím, že se neví, jak se to bude vyvíjet, jak se opravud zadaří).
Z těch, komu se to vyplatí, máš pravdu kromě tebe (pokud je nechceš/nepot­řebuješ). Česko, Indie, ta indická firma, co je vyrábí, dovozci a jiní a samozřejmě odběratelé u nás (kromě tebe). Česko a Indie z principu (kvůli volném obchodu, protože z většího množství věcí, větší nabídky, většímu toku peněz, atd atd těží dodavatelé i odběratelé a tím i státy). Ale v první řadě jsou to ty firmy a lidé, komu se to vyplatí nebo příjde vhod. Že je něco „made in“ neznamená, že to vyrábí ten stát, ale nějaká jeho firma, která tam má sídlo a místo podnikání (nebo snadalespoň jedno z toho).

Vůbec nevím, o co jde, ale hádám, že z Indie sem nevýváží jen propisky a když tak jich určitě nebude jen pár. Jsou to hromádné vývozy/dovozy (i na víc míst). Záleží, jak a přes co dováží, ale můžou to být tuny věcí. Náklady na cestu se v tom množství většinou ztratí. Zrovna cesta bývá často zanedbatelná… záleží jak u čeho. Obchoduje se napříč celým světem i my dovážíme takové „obyčejné“ věci do iných zemích a i české firmy podnikájí přímo v zahraničí.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.listopad 12:02

Kdyby se to nevyplýcelo, tak to ve většině připadů nedováží (něco může být první/pokusný dovoz a podobně, ale i tak jsou většinou nějaké propočty, analýza trhu, poptávky a podobně. Někdy to může být počáteční risk s tím, že se neví, jak se to bude vyvíjet, jak se opravud zadaří).
Z těch, komu se to vyplatí, máš pravdu kromě tebe (pokud je nechceš/nepot­řebuješ). Česko, Indie, ta indická firma, co je vyrábí, dovozci a jiní a samozřejmě odběratelé u nás (kromě tebe). Česko a Indie z principu (kvůli volném trhu, protože z většího množství věcí, větší nabídky, většímu toku peněz, atd atd těží dodavatelé i odběratelé a tím i státy). Ale v první řadě jsou to ty firmy a lidé, komu se to vyplatí nebo příjde vhod. Že je něco „made in“ neznamená, že to vyrábí ten stát, ale nějaká jeho firma, která tam má sídlo a místo podnikání (nebo snadalespoň jedno z toho). Když opominu zrovna jen propisky, tak z principu (z celého hlediska) se to vyplácí i tobě, protože díky volnému trhu máš k dispozici nespočet množství, kvalit a za dobré ceny… tyhle propisk tvoří jen malinkatý dílek mezinárodního trhu. A v podstatě žádná část není zbytečná (i když se můžou prodávat úplně obyčejné věci), pokud se to jen trochu oplatí, někdo to kupuje a dovozce to za nějakým cílem dělá. Třeba je to propisková velmoc, která vyváží do celého světa. ;)

Vůbec nevím, o co jde, ale hádám, že z Indie sem nevýváží jen propisky a když tak jich určitě nebude jen pár. Jsou to často hromádné vývozy/dovozy (i na víc míst). Záleží, jak a přes co dováží, ale můžou to být tuny věcí. Náklady na cestu se v tom množství většinou ztratí. Zrovna cesta bývá často zanedbatelná… záleží jak u čeho. Obchoduje se napříč celým světem i my dovážíme takové „obyčejné“ věci do iných zemích a i české firmy podnikájí přímo v zahraničí.