Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.listopad 13:12

ONI si myslí, že kvůli republice/repu­blikanismu a demokracii nebo možná liberálnosti. Pravdou je, že tomu vděčí kapitalismu (a silné orientaci na volný trh a přívětivost k cizincům v počátcích státu). Čili svoboda v podnikání a práci, lákání pro ostatní, příležitost pro všechny (pro lepší život, pro zbohatnutí… a tím i zbohatnutí státu. Stát vždy těží ze spokojenosti/bla­žeností občanů, proto ti, kteří je utlačují nebo jen omezují, silnějši regulují, nemohou mít skvělý stát – silný, bohatý…).

Zbytek je docela dobrá politická organizace/správa, jakože politiký systém (kopčení starého Říma už od počátku a starý Řím byl i za republiky docela efektivní. Byli TÉMĚŘ první, kdo to v takové míře převzal – ty instituce a způsob organizace, tedy ten systém). No a podstatnou část tvoří konec 19. století a počátek 20. století (průmysl se tam přesunul, jakož i mnozí průmyslníci, buď se tam „jen“ přestěhovali nebo tam díky ideálním podmínkám vznikli). Nejpodstatnější je 1. a 2. světová válka z nichž těžili (na úkor všech), stala se z nich skutečná mocnost/velmoc a pak supervelmoc (z válkou je vždy nebo často spojený rozmach/vývoj v technice i jiinde, Američané navíc i vydělali na dalších věcech souvisejících s válkami, které se odehrávaly hlavně v Evropě, pak Asii a Africe).
Kultura skvělá není (ale šíří se do celého světa), jejich filmový průmysl je mocnost, největší světový, kinematografii mají na vysoké úrovni stejně jako další podobně umělecké (a jiné) průmsly, právě díky tomu, ž ejsou sami (politikcou a ekonomickou nbeo zjednodušeně státní) mocností, což se odráží i zde a to i proto, že se na to orientují. A právě díky TOMUTO (kinematografie, média, kultura, média) se jejich kultura (mínění, zvyky a podobně) a vliv šíří do eléhéo světa. Tohle je takový „vedlejší“, přestože velmi důležitý vliv. Hlavní je ekonomický, politikcý a jiný, díky němuž mají převahu a jsou světovým hegemonem (mj. armáda a technika, smlouvy, mezinárodní organizace a právo, CIA, atd atd.). To je též princip zastračování, všeobecná převaha a podobně, je to něco jako „pax Americana“ (přestože jsou i jiné státy na podobné úrovni a budou i jiní, kteří je předčí). Rozhodně to ale není jako pax Romana, kde Řím předčil všechny o neskonalé úrovně (USA jsou jen o kousíek dál, než jiní a i ti JINÍ rostou… do budoucna se to ještě změní).
Pro příklad stát, který nemá filmový průmysl (v takových rozměrech), nemůže tvořit tolik filmů a seriálů – v takové míře a tak kvalitních. Jsou to vyloženě školy, univerzity, centra, ale i množství lidí a odoborníků, kteří se tím zabývají… tohle je taky průmysl, jako každý jiný.

Takže kapitalismus, volná ekonomika (hlavně dřívě), politikcá agrese, dobrý systém (pro růst a vývoj), průmyslová epocha a 20. století (a hlavně světové války a následky po 2. světové).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.listopad 13:35

ONI si myslí, že kvůli republice/repu­blikanismu a demokracii nebo možná liberálnosti. Pravdou je, že tomu vděčí kapitalismu (a silné orientaci na volný trh a přívětivost k cizincům v počátcích státu). Čili svoboda v podnikání a práci, lákání pro ostatní, příležitost pro všechny (pro lepší život, pro zbohatnutí… a tím i zbohatnutí státu. Stát vždy těží ze spokojenosti/bla­žeností občanů, proto ti, kteří je utlačují nebo jen omezují, silnějši regulují, nemohou mít skvělý stát – silný, bohatý…).

Zbytek je docela dobrá politická organizace/správa, jakože politiký systém (kopčení starého Říma už od jejich vzniku a starý Řím byl i za republiky docela efektivní. Byli TÉMĚŘ první, kdo to v takové míře převzal – ty instituce a způsob organizace, tedy ten systém). No a podstatnou část tvoří konec 19. století a počátek 20. století (průmysl se tam přesunul, jakož i mnozí průmyslníci, buď se tam „jen“ přestěhovali nebo tam díky ideálním podmínkám „vznikli“). Nejpodstatnější je 1. a 2. světová válka z nichž těžili (na úkor všech), stala se z nich skutečná mocnost/velmoc a pak supervelmoc (z válkou je vždy nebo často spojený rozmach/vývoj v technice i jinde, Američané navíc i vydělali na dalších věcech souvisejících s válkami, které se odehrávaly hlavně na území Evropy, pak v Asii a Africe).
Kultura skvělá není (ale šíří se do celého světa), jejich filmový průmysl je mocnost, největší světový, kinematografii mají na vysoké úrovni stejně jako další podobně umělecké (a jiné) průmsly, právě díky tomu, že jsou sami (politikcou a ekonomickou nebo zjednodušeně státní) mocností, což se právě odráží i zde a to i proto, že se na to orientují. A právě díky TOMUTO (kinematografie, média, kultura, média) se jejich kultura (mínění, zvyky a podobně) a vliv šíří do celého světa. Tohle je takový „vedlejší“, přestože velmi důležitý vliv. Hlavní je ekonomický, politikcý a jiný, díky němuž mají převahu a jsou světovým hegemonem (mj. armáda a technika, smlouvy, mezinárodní organizace a právo, mezinárodní/glo­bální ekonomika, CIA, atd atd.). Je to též i princip zastrašování, všeobecné převahy a podobně, je to něco jako „pax Americana“ (přestože jsou i jiné státy na podobné úrovni a budou i jiní, kteří je předčí). Rozhodně to ale není jako pax Romana, kde Řím předčil všechny o neskonalé úrovně (USA jsou jen o kousíček dál, než jiní a i ti JINÍ rostou… do budoucna se to ještě změní).
Pro příklad stát, který nemá filmový průmysl (v takových rozměrech), nemůže tvořit tolik filmů a seriálů – v takové míře a tak kvalitních. Jsou to vyloženě školy, univerzity, centra, ale i množství lidí a odoborníků, kteří se tím zabývají… tohle je taky průmysl, jako každý jiný. A to ani nemůže mít, když není ekonomicky a jiank velmi silný… protože tohle ej ejn takový důsledek toho hlavního.

Takže kapitalismus, volná ekonomika (hlavně dřívě), politikcá agrese, dobrý systém (pro růst a vývoj), závěr průmyslové epochy a 20. století (a hlavně světové války a následky po 2. světové).