Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.listopad 18:20

Jsem pro očkování, ale proti povinnému očkování.

Jisté omezení/znevý­hodnění pro neočekávané jsou na místě. Ale nelíbí se mi „šikana“ a přísná diskriminace neočkovaných. Pokud to dobrovolné je, tak by to dobrovolné být mělo… Já neříkám, že vyloženě nutí, ale skoro jo. Ta snaha vlády/státu „zbavit se“ vakcín, kterým vyprší xpirace, je očividná. Tím nijak nepopírám výhodu očkování. Je mi ale jasné, že vládě jde taky hlavně o prachy (a jedná taky podle toho).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.listopad 18:26

Jsem pro očkování, ale proti povinnému očkování.
Snad podle potřeby nebo kdyby se jednalo o vážnější nemoc (neříkám, ze to není nebezpečná nemoc a HLAVNĚ situace/pandemie, ale povinné očkování je nutné jen u některých nemocí a tahle není jednou z nich). Očkování nemusí být povinné, aby se podporovalo/pro­pagovalo a šířilo. Je to částečně na rozhodnutí jedince, ALE taky nelze opomenout (celá) společnost (na úkor jednotlivců). Mělo by to být úměrně k míře nebezpečí/závaž­nosti nemoci a epidemie.

Jisté omezení/znevý­hodnění pro neočekávané jsou na místě. Ale nelíbí se mi „šikana“ a přísná diskriminace neočkovaných. Pokud to dobrovolné je, tak by to dobrovolné být mělo… Já neříkám, že vyloženě nutí, ale skoro jo. Ta snaha vlády/státu „zbavit se“ vakcín, kterým vyprší expirace, je očividná. Tím nijak nepopírám výhodu očkování. Je mi ale jasné, že vládě jde taky hlavně o prachy (a jedná taky podle toho).