Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.listopad 16:13

Káva odstraňuje únavu, takže navozuj pocit štěstí. Zvyšuje tlak, tudíž i zahřeje. Myslím si, že zvyšuje rychlost myšlení, má i určité ochranné látky, takže v malém množství prospívá. Náš mozek i tělo si zvyknou, takže káva vyvolává příjemený pocit, je to jistým způsobem droga. Platí – pít s mírou. Dobrého pomálu.

Našla jsem, že výzkum ukázal, že DNA pijáků kávy je méně poškozena než u pijáků vody. Protože se pokusné osoby lišily pouze v konzumaci kávy, vědci předpokládají, že káva chránila DNA před zničením.

Není známo, která z až 1000 složek kávy má jaké účinky. Téměř všechny studie odkazují na černou filtrovanou kávu bez mléka a cukru. Role odrůdy a přípravy je také třeba blíže prozkoumat:

Espresso obsahuje méně kyselin než filtrovaná káva, protože se během dlouhého pražení ztrácí. Proto je espresso snazší na žaludek než filtrovaná káva.
Filtrovaná káva má méně cafestolu a kaherolu – dvou látek, které mají negativní vliv na hladinu cholesterolu. Uvíznou ve filtru. Pokud máte vysokou hladinu cholesterolu v krvi, pijte raději filtrovanou kávu.bez mléka a cukru. Role odrůdy a přípravy je také třeba blíže prozkoumat:

Piji nescafe Ganoderma, je to káva s houbou Reishi, která nepřekyseluje žaludek a neodčerpává minerály, především Mg a Fe. Má jinou chuť, ale zvykla jsem sei na ni. Dávám si malý hrníček, ale dopoledne či maxinmálně do 14 hoin. Zplsouje mněš nespavost stejně jako i jiná káva .

Espresso obsahuje méně kyselin než filtrovaná káva, protože se během dlouhého pražení ztrácí. Proto je espresso snazší na žaludek než filtrovaná káva.
Filtrovaná káva má méně cafestolu a kaherolu – dvou látek, které mají negativní vliv na hladinu cholesterolu. Uvíznou ve filtru. Pokud máte vysokou hladinu cholesterolu v krvi, pijte raději filtrovanou kávu.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.listopad 16:14

Káva odstraňuje únavu, takže navozuje pocit štěstí. Zvyšuje tlak, tudíž i zahřeje. Myslím si, že zvyšuje rychlost myšlení, má i určité ochranné látky, takže v malém množství prospívá. Náš mozek i tělo si zvyknou, takže káva vyvolává příjemený pocit, je to jistým způsobem droga. Platí – pít s mírou. Dobrého pomálu.

Našla jsem, že výzkum ukázal, že DNA pijáků kávy je méně poškozena než u pijáků vody. Protože se pokusné osoby lišily pouze v konzumaci kávy, vědci předpokládají, že káva chránila DNA před zničením.

Není známo, která z až 1000 složek kávy má jaké účinky. Téměř všechny studie odkazují na černou filtrovanou kávu bez mléka a cukru. Role odrůdy a přípravy je také třeba blíže prozkoumat:

Espresso obsahuje méně kyselin než filtrovaná káva, protože se během dlouhého pražení ztrácí. Proto je espresso snazší na žaludek než filtrovaná káva.
Filtrovaná káva má méně cafestolu a kaherolu – dvou látek, které mají negativní vliv na hladinu cholesterolu. Uvíznou ve filtru. Pokud máte vysokou hladinu cholesterolu v krvi, pijte raději filtrovanou kávu.bez mléka a cukru. Role odrůdy a přípravy je také třeba blíže prozkoumat:

Piji nescafe Ganoderma, je to káva s houbou Reishi, která nepřekyseluje žaludek a neodčerpává minerály, především Mg a Fe. Má jinou chuť, ale zvykla jsem sei na ni. Dávám si malý hrníček, ale dopoledne či maxinmálně do 14 hoin. Zplsouje mněš nespavost stejně jako i jiná káva .

Espresso obsahuje méně kyselin než filtrovaná káva, protože se během dlouhého pražení ztrácí. Proto je espresso snazší na žaludek než filtrovaná káva.
Filtrovaná káva má méně cafestolu a kaherolu – dvou látek, které mají negativní vliv na hladinu cholesterolu. Uvíznou ve filtru. Pokud máte vysokou hladinu cholesterolu v krvi, pijte raději filtrovanou kávu.