Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.říjen 16:06

Souhlasím s Hladou, trojnásobek není dost, alespoň ještě 2× tolik.
Spořící účet je minimum, co člověk může mít a co si může zařídit. Lepší je mít víc příjmů a peníze investované (v nějakém kapitálu a komoditách), vzhledem k výnosnosti a zhodnocení. To je samo sebou. Spořící účty jsou vedlejší jistoty, kam se dají ukládat peníze (píšu jen ukládat namísto zhodnoccovat).
Spořící účet špatný není, ale rozhodně není třeba brát ho primárně a omezovat se jen na něj. Jakmile se příjem peněz i celkový majetek zaříná (postupně) zvyšovat, je pak dobré to vhodně diverzifikovat. Čím větší je příjem, tím větší jsou možnosti a tím větší jsou další příjmy. Spoření na „běžných“ účtech (spořící účty jsou docela „běžné“, obyčejné) samo o sobě peníze neznehodnotí a už vůbec to rozhodně nezvýší příjmy (a tak je není možné dála výhodně zvyšvaot díky dobrému hospodaření, podnikání, investování a vytvářením pasivních příjmů).
Rezerva je jen jedna část dobrého hospdaření.

Každý má na to, aby dosáhl vícero příjmů a příležitost výhodně investovat má každý! (v KAŽDÉ době). Ani se tím nemusí etailně zabývat, když nechce, ale dosažení finanční stability a nezávislosti je jen otázkou vůle a CHTĚNÍ. Během času se to všechno navrství (peníze/majetek) i pro toho, kdo postupuje pomalu, opatrně a moc se tomu nevěnuje.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.říjen 16:11

Souhlasím s Hladou, trojnásobek není dost, alespoň ještě 2× tolik.
Spořící účet je minimum, co člověk může mít a co si může zařídit. Lepší je mít víc příjmů a peníze investované (v nějakém kapitálu a komoditách), vzhledem k výnosnosti a zhodnocení. To je samo sebou. Spořící účty jsou vedlejší jistoty/stability, kam se dají ukládat peníze (píšu jen ukládat namísto zhodnocovat).
Spořící účet špatný není, ale rozhodně není třeba brát ho primárně a omezovat se jen na něj. Je lepší zvyšovat příjmy či hodnoty peněz a majetku a pak navyšovat i jistoty/rezervy ve formě spoření. Jakmile se příjem peněz i celkový majetek začíná (postupně) zvyšovat, je pak dobré to vhodně diverzifikovat. Čím větší je příjem, tím větší jsou možnosti a tím větší jsou další příjmy. Spoření na „běžných“ účtech (spořící účty jsou docela „běžné“, obyčejné) samo o sobě peníze neznehodnotí a už vůbec to rozhodně nezvýší příjmy (a tak je není možné dála výhodně zvyšvaot díky dobrému hospodaření, podnikání, investování a vytvářením pasivních příjmů).
Rezerva je jen jedna část dobrého hospdaření.

Každý má na to, aby dosáhl vícero příjmů a příležitost výhodně investovat má každý! (v KAŽDÉ době). Pokud nežije v komunismu/so­cialismu. Ani se tím nemusí detailně zabývat, když nechce, ale dosažení finanční stability a nezávislosti je jen otázkou vůle a CHTĚNÍ. A je zcela jedno, jestli má jako hlavní činnost podnikání nebo zaměstnání (avšak většinou během času samotné příjmy z dobrých investic převýší příjem ve formě mzdy/platu). Během času se to všechno navrství (peníze/majetek) i pro toho, kdo postupuje pomalu, opatrněji a moc se tomu nevěnuje → že by tomu obětoval přemíru času. Vyžaduje to pár znalostí a trochu málo iniciativy (v záčátku i pro získání těch znalostí a přehledu).