Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.říjen 21:09

Pokud šlo o starší nabíječky, které měly transformítorek a pak usměnovač, tak tyto mívaly odběr „na prázdno“, tedy bez zatížení nabíjením mobilu větší.
Nyní se však již tyto nabíječky (síťové adaptéry) vyrábějí pouze na proncipu t.zv. „spínaných zdrojů“ a tyto mají bez zatéžení velmi malý odběr (doslova pár mA). Pokud je tato nabíječka v pořádku a naztížená, její odběr je prakticky nepodstatný a nikdy nehřeje. Pokud je ale zatížena, zejména ty pro t.zv. rychlé nabijení, jež „dávají“ i 2–4 A nabíjecího proudu, pak její odběr ze sítě se pohybuje v rámci i stovek mA a rovněž dochází k jejímu většímu zahřívání.
Ovšem zahřívání zásuvky, do níž je zapojena, pokud je tato zásuvka v pořádku, nikdy nehrozí.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.říjen 21:11

Pokud šlo o starší nabíječky, které měly transformátorek a pak usměnovač, tak tyto mívaly odběr „na prázdno“, tedy bez zatížení nabíjením mobilu, větší.
Nyní se však již tyto nabíječky (síťové adaptéry) vyrábějí pouze na principu t.zv. „spínaných zdrojů“ a tyto mají, bez zatéžení, velmi malý odběr (doslova pár mA). Pokud je tato nabíječka v pořádku a nazatížená, její odběr je prakticky nepodstatný a nikdy nehřeje. Pokud je ale zatížena, zejména ty pro t.zv. rychlé nabijení, jež „dávají“ i 2–4 A nabíjecího proudu, pak její odběr ze sítě se pohybuje v rámci i stovek mA a rovněž dochází k jejímu většímu zahřívání.
Ovšem zahřívání zásuvky, do níž je zapojena, pokud je tato zásuvka v pořádku, nikdy nehrozí.