Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.říjen 16:46

Spíš zvyšuje. ;)
Příjde na typu samoty. Většinou se IQ nesnižuje, může se spíš zvyšovat. Určité podněty jsou pro mozek důležité.
Ze samoty se iq nesníží, ale může se horšit nálada, chování, propuknout určité fyzické nemoci (to už záleží na typu samoty, na účelu a postoji). Existuje i konstruktivní ticho a samota. Spousta lidí, co hledala nějaké vážné odpovědi (ohledně život, duchovna, existence, vynálezy/objevy,…), hledali je v samotě, většinou nejhlubší samotě a tichu.
Bral jsem všeobecnou samotu, která MŮŽE (a nemusí) mít negativní dopad – protože člověk je tvor společenský a on společnost potřebuje (většinou). Asi máš na mysli jne vztah, ale to je opravdu nesmysl… člověk může být akorát tak smutný že nikoho nemá (ale to je tím postojem atd). IQ se ti určitě nesníží.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.říjen 16:52

Spíš zvyšuje. ;)
Příjde na typu samoty. Většinou se IQ nesnižuje, může se spíš zvyšovat. Určité podněty jsou pro mozek důležité (což může mít vliv na kognitivní funkce). Záleží, jak s tím časem nakládá – nehledě na to, že je sám.
Ze samoty se IQ nesníží, ale může se horšit nálada, chování, propuknout určité psychické nemoci (to už záleží na typu samoty, na účelu a postoji). Existuje i konstruktivní samota a ticho. Spousta lidí, co hledala nějaké vážné odpovědi (ohledně život, duchovna, existence, vynálezy/objevy,…), hledali je v samotě, většinou nejhlubší samotě a tichu.
Bral jsem všeobecnou samotu, která MŮŽE (a nemusí) mít negativní dopad – protože člověk je tvor společenský a on společnost potřebuje (většinou). Asi máš na mysli jen vztah, ale to je opravdu nesmysl… člověk může být akorát tak smutný, že nikoho nemá (ale to je tím postojem atd). IQ se ti určitě nesníží.