Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.říjen 16:56

Nevyhrál, protože prostě nevyhrál, ve volbách skončil druhý, i když těsně. Většinu se mu nepodaří složit, takže ani sestavit vládu (být u vlády, být jejím předsedou, mít část výkonné moci je něco jiného, než být v opozici).
Jde o moc, o úřad atd. Opozice je o ničem… Jen jsi vyjmenoval pár „výhod“ opozice a Babiše (které ho netrápily ani jako premiéra), to se nerovná tomu, že Babiš vyhrál nebo že na tom bude líp. V podstatě říkáš, že opozice je lepší, než vláda a že Babišovi bude v opozici líp (líp mu být možná i může, každopádně to není, co chtěl… samozřejmě nevyhrál). Ve volbách jde stranám, ale hlavně předákům o vládu a post předsedy vlády, protože to je v parl. republice top. Výkonná moc je nejdůležitější, na to se můžeš zeptat, kteréhokoli politika.

Ale bude moct za rok a půl kandidovat na prezidenta, když bude chtít (jedny dveře se zavřou…).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.říjen 16:58

Nevyhrál, protože prostě nevyhrál, ve volbách skončil druhý, i když těsně. Většinu se mu nepodaří složit, takže ani sestavit vládu (být u vlády, být jejím předsedou, mít část výkonné moci, je něco jiného, než být v opozici).
Jde o moc, o úřad atd. Opozice je o ničem… Funguje jen, aby kritizovala, ale sama neznamená a nemůže nic. Jen jsi vyjmenoval pár „výhod“ opozice a pár Babišových výhod (z nichž některé ho netrápily ani jako premiéra), to se nerovná tomu, že Babiš vyhrál nebo že na tom bude líp. V podstatě říkáš, že opozice je lepší, než vláda a že Babišovi bude v opozici líp (líp mu být možná i může, každopádně to není, co chtěl… samozřejmě nevyhrál). Ve volbách jde stranám, ale hlavně předákům o vládu a post předsedy vlády, protože to je v parl. republice top. Výkonná moc je nejdůležitější, na to se můžeš zeptat, kteréhokoli politika.
Babiš a ANO prohráli.

Ale bude moct za rok a půl kandidovat na prezidenta, když bude chtít (jedny dveře se zavřou…).