Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.říjen 15:51

Zlo je zlo, takže si nevybereš. (https://citaty­.net/citaty/282051-andrzej-sapkowski-zlo-je-zlo-stregobore-mensi-vetsi-stredni-vs/ .. i když pointou této povídky bylo, že si nakonec zvolil… ale jak se pak nejspíš ukázalo, tak si zvolil špatně).
Pokud je něco špatného se systémem, výměna „orgánů“ (doslova, neřeknu, který lidský orgán :D) v jeho funkci, nic podstatného neznamená. Jsou to jen kolečka v jinak přesně zaběhlém systému. To za jedno. A za druhé, je třeba se podívat, CO (kdo) se potenciálně vyměňuje (jako třeba teď, jaké máme „možnosti“). Za desetiletí různých „orgánů“ v poltice není reálně z čeho moc vybírat.
I KDYBY tam skutečně byl někdo řekněme povolaný nebo schopný a vhodný, tak i přesto by rozdíly byly minimální (a to i kdyby se to utopicky týkalo celé strany). Nic podstatného nezmůže.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.říjen 15:58

Zlo je zlo, takže si nevybereš. (https://citaty­.net/citaty/282051-andrzej-sapkowski-zlo-je-zlo-stregobore-mensi-vetsi-stredni-vs/ .. i když pointou této povídky bylo, že si nakonec zvolil… ale jak se pak nejspíš ukázalo, tak si zvolil špatně, ale to mu v průběhu úplně nedošlo. Spíš byl nucen si vybrat :).
Pokud je něco špatného se systémem, výměna „orgánů“ (doslova, neřeknu, který lidský orgán mám na mysli :D) v jeho funkci, nic podstatného neznamená. Jsou to jen kolečka v jinak přesně zaběhlém systému. To za jedno. A za druhé, je třeba se podívat, CO (kdo) se potenciálně vyměňuje (jako třeba teď, jaké máme „možnosti“). Za desetiletí různých „orgánů“ v politice není reálně z čeho moc vybírat.
I KDYBY tam skutečně byl někdo řekněme povolaný nebo schopný a vhodný, tak i přesto by rozdíly byly minimální (a to i kdyby se to utopicky týkalo celé strany). Nic podstatného nezmůže.

Demokracie, parlamentní republika: chaos, byrokracie (reálně je to z nadpoloviny vláda úředníků, v podstatě jsou všichni úřednci a o ještě oni stojí na těch malých úřednících, kteří jsou v pozadí. To je celý ten aparát. Ale třeba i prezident enbo premiér jsou jen úředníci), ochlokracie (vláda lůzy nebo negativní populismus, který dělá vše pro lůzu/hlasy), oligarchie (vláda skupiny, elity – i když zvolené), vláda většiny na úkor menšiny (ve skutečnosti menšiny na úkor několika dalších menšin), vláda nikoho, maskující se jako vláda všech, protože je z/volená,… Je to dementokracie, jak říkáš.