Odpověděl/a – 5.říjen 19:07
A z čeho ten blok vznikl? Ze školní jídelny? Nutili tě rodiče sedět
u stolu, dokud to všecko nesníš?
Zelenina je „bohužel“ nenahraditelná. Dá se upravit všemožnými
způsoby, nechce se mi věřit, že by ti vážně nic nechutnalo. Obsahuje
spoustu vlákniny, vitamínů a stopových prvků.
Zkusila bych třeba pečenou v troubě (brambory, dýně, batáty, mrkev,
řepa), to je sázka na jistotu. Nebo třeba blanšírované zelené fazolky,
okurkový salát… Zelenina z biozemědělství opravdu chutná jinak a sama
o sobě je velmi chutná a stačí jen trochu posolit. Existuje ale spousta
fajn koření, kterými si konzumaci zeleniny zpříjemnit (saturejka,
rozmarýn, tymián, kmín, koriandr, kari…)
V první řadě bych pracovala na tom odblokování, jinak si zaděláváš do budoucna na zdravotní problémy. Zkus doporučení k psychologovi nebo nějakou terapii.
Odpověděl/a – 5.říjen 19:08
A z čeho ten blok vznikl? Ze školní jídelny? Nutili tě rodiče sedět
u stolu, dokud to všecko nesníš?
Zelenina je „bohužel“ nenahraditelná. Dá se upravit všemožnými
způsoby, nechce se mi věřit, že by ti vážně nic nechutnalo. Obsahuje
spoustu vlákniny, vitamínů a stopových prvků.
Zkusila bych třeba pečenou v troubě (brambory, dýně, batáty, mrkev,
řepa), to je sázka na jistotu. Nebo třeba blanšírované zelené fazolky,
okurkový salát… Zelenina z biozemědělství opravdu chutná jinak a sama
o sobě je velmi chutná a stačí jen trochu posolit. Existuje ale spousta
fajn koření, kterým si lze konzumaci zeleniny zpříjemnit (saturejka,
rozmarýn, tymián, kmín, koriandr, kari…)
V první řadě bych pracovala na tom odblokování, jinak si zaděláváš do budoucna na zdravotní problémy. Zkus doporučení k psychologovi nebo nějakou terapii.