Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.září 14:02

Často se stává, že někteří jedinci při rozhovoru se dohadují, neshodnou se. Takže jeden se naštve a na druhého zavolá, vypadni, jdi do háje, běž do prčic, táhni rychle pryč. jdi k čertu, táhni ke všem čertům, tedy někam daleko, ať tě už nevidím.

Peklo je daleko, jedině že by čerti jako v pohádkách chodili po zemi převlčení za myslivce a dotyčného opravdu vzali s sebou.

Je to důkaz toho, že se někdo ně někoho velmi zlobí, nechce ho už vidět, z pekla se člověk nevrací. Výraz zloby na druhého člověka.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.září 16:32

Často se stává, že se někteří jedinci při rozhovoru dohadují, neshodnou se. Takže jeden se naštve a na druhého zavolá, vypadni, jdi do háje, běž do prčic, táhni rychle pryč. jdi k čertu, táhni ke všem čertům, tedy někam daleko, ať tě už nevidím.

Peklo je daleko, jedině že by čerti jako v pohádkách chodili po zemi převlečení za myslivce a dotyčného opravdu vzali s sebou.

Je to důkaz toho, že se někdo na někoho velmi zlobí, nechce ho už vidět, z pekla se člověk nevrací. Výraz zloby na druhého člověka.