Odpověděl/a – 13.září 19:42
Dělám kynuté a bramborové, tvarohové neumím, ale chutnají. Nejlepší
ovoce do br. knedlíků jsou škvarky a v tom případku místo máku radši
kysané zelí.
Klasika jsou bramb. švestkové, (event. hruškové) sypané mákem, do
bramborových lze nacpat i třešně, v tom případě sypu strouhankou
s máslem a cukrem.
Kynuté s čerstvými borůvkami (z kompotovaných nebo mražených borůvek
to zdaleka není taková mňamka), sypané tvarohem a máslem s cukrem, nebo
mákem. Do kynutých někdy nacpu i jahody, ostružiny, meruňky.
Odpověděl/a – 13.září 19:51
Dělám kynuté a bramborové, tvarohové neumím, ale chutnají. Nejlepší
ovoce do br. knedlíků jsou škvarky a v tom případku místo máku radši
kysané zelí.
Klasika jsou bramb. švestkové, (event. hruškové) sypané mákem, do
bramborových lze nacpat i třešně, v tom případě sypu strouhankou
s máslem a cukrem.
Kynuté s čerstvými borůvkami (z kompotovaných nebo mražených borůvek
to zdaleka není taková mňamka), sypané tvarohem a máslem s cukrem, nebo
mákem. Do kynutých někdy nacpu i jahody, ostružiny, meruňky.
Koukám, že překvapivě posyp mákem není úplně na prvním místě. Možná
proto, že kupovaný mák bývá nahořklý. To domácí mák je
jiný kafe!