Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.září 19:42

Dělám kynuté a bramborové, tvarohové neumím, ale chutnají. Nejlepší ovoce do br. knedlíků jsou škvarky a v tom případku místo máku radši kysané zelí.
Klasika jsou bramb. švestkové, (event. hruškové) sypané mákem, do bramborových lze nacpat i třešně, v tom případě sypu strouhankou s máslem a cukrem.
Kynuté s čerstvými borůvkami (z kompotovaných nebo mražených borůvek to zdaleka není taková mňamka), sypané tvarohem a máslem s cukrem, nebo mákem. Do kynutých někdy nacpu i jahody, ostružiny, meruňky.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.září 19:51

Dělám kynuté a bramborové, tvarohové neumím, ale chutnají. Nejlepší ovoce do br. knedlíků jsou škvarky a v tom případku místo máku radši kysané zelí.
Klasika jsou bramb. švestkové, (event. hruškové) sypané mákem, do bramborových lze nacpat i třešně, v tom případě sypu strouhankou s máslem a cukrem.
Kynuté s čerstvými borůvkami (z kompotovaných nebo mražených borůvek to zdaleka není taková mňamka), sypané tvarohem a máslem s cukrem, nebo mákem. Do kynutých někdy nacpu i jahody, ostružiny, meruňky.
Koukám, že překvapivě posyp mákem není úplně na prvním místě. Možná proto, že kupovaný mák bývá nahořklý. To domácí mák je jiný kafe!