Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.červenec 10:10

Jenže my nevíme, co se stane po smrti. Čili se ptáš, jestli bychom si vybrali, stát se po smrti stromem nebo „klasicky“ zemřít – což nevíme, co znamená. Může to být jen přechod, někam jinam. Což asi je, i když je to hlavně jen na víře.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.červenec 12:33

Jenže my nevíme, co se stane po smrti. Čili se ptáš, jestli bychom si vybrali, stát se po smrti stromem nebo „klasicky“ zemřít – což nevíme, co znamená. Může to být jen přechod, někam jinam. Což asi je, i když je to hlavně jen o víře, ale řekl bych, že nějaké ty důkazy i logická vysvětlneí tu jsou.
Osobně se nedomnívám, že smrt je konec ani si nemyslím, že početí/narození je začátek. Jen záčátek nebo konec v této fyzické formě života/existence – na této rovině.

V řecké mytologii se myslím 3× nebo 4× proměňovalo ve strom a vždy to bylo něco jako odměna nebo záchrana (před žalem, utrpením). Třeba Zeus proměnil ve stromy Filemóna a Baukis, dva staré manžely, protože si oba přáli, aby zemřeli ve stejnou dobu a nemuseli vidět jeden druhého umírat. Až nadešel jejich čas, tak se kadžý z nich proměnil a v podstatě tak nezemřeli, jen se „přerodili“ v něco jiného. To bylo myslím v nějaké vesnici ve Frýgii, kde jen tento pár byl takový počestný a šlechetný (proto si taky mohli přít – a splnilo se jim to). Ostatní byli myslím utopeni v potopě (ale jiné než takové té známé „celosvětové.“ Tahle byla jen lokální).

Dnes se někteří chtějí taky „přerodit“ ve strom. Někteří ze slavnějších i bohatších to mají v plánu. Vědci vyrobili nějakou takovou nádobu, do které se dá popel toho zesnulého a z toho pak vyroste strom. Takže je to možnost i víceméně ve vědeckém smyslu (ale nepočítal, protože popel už je v podstatě nic).
Třeba takový zpěvák Tupac si zase přál, aby po jeho smrti zbylí členové skupiny smíchali mariuhanu s jeho popelem, ubalily jointy a ty vykouřili. A to taky udělali.. Taky možnost. :D