Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.červenec 11:58

Synonymem (jedním slovem) to nejspíš neřekneš. Už jen proto, že je složenina dvou angl. slov. Byznys je prostě podnikání a show je show, nějaká zábava, komerční známost, představení. Podnikání v něčem „zábavném“, uměleckém, populárním (ve smyslu, že to má publikum, sledovanost na nějakém plátně a jinde). A na tom to vydělává – publikum, reklamy a podobně, i když možností výdělku je tam hodně a jsou různé, protože je to komplexní obor, který toho zahrnuje hodně. Ale primárním zsikem/výdělkem je založený na zábavě, kterou si lidé platí/kupují nebo tomu podniku, skrze ty lidi, nějak proudí ty peníze.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.červenec 12:03

Synonymem (jedním slovem) to nejspíš neřekneš. Už jen proto, že je složenina dvou angl. slov. Byznys je prostě podnikání a show je show, nějaká zábava, komerční známost, představení. Podnikání v něčem zábavném, „uměleckém,“ populárním (ve smyslu, že to má publikum, sledovanost na nějakém plátně a jinde). A na tom to vydělává – publikum, reklamy a podobně, i když možností výdělku je tam hodně a jsou různé, protože je to komplexní obor, který toho zahrnuje hodně. Ale primárním zsikem/výdělkem je založený na zábavě, kterou si lidé platí/kupují nebo tomu podniku, skrze ty lidi, nějak proudí ty peníze.
Ono umělecké není přesné, protože umění toho zahrnuje hodně aa vůbec to nemusí souviset s žádnou show nebo showbusinessem. Jde o veřejné publikum, všechno spojené s TV, možná rádiem, online pořady a nějaká představení na živo, které něco představují :D (hudbu, film/hru, scénky, různou zábavu – prostě každá podívaná, doslova).