Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.červen 14:05

Může záležt na kontextu, ve kterém to bylo řečeno nebo na konrétním myšlení a přesvědčení daného člověka (popřípadě nějakou nemoc :D). Klidně i skrytý kontext, smysl.
JÁ to chápu tak, že ve dne je vše „temnější“ a v noci je tomu naopak. Z pohledu mého – noční sovy. :D Myslím to tak, že přes den, i když je třeba hezky a svítí Slunce, je horko (nebo možná právě kvůli tomu), jsem bez energie, vyčerpán, z pohledu mysli a přemýšlení jsem na bodu mrazu. Ale v noci když je tma, je to PRO MĚ takové příjemné, klidné a zároveň vzrušující. Cítím mnohem víc energie, líp se mi přemýšlí. Mozek víc šrotuje, kreativita šlape atd.
Ale smysl toho výroku bude jistě jiný, tamto je jen takový můj názor z mého pohledu, který vztahuji přímo na mou situaci.

Světlo a tma jsou takové relativní. Na Zemi je den a noc jen díky rotaci planety a dopadu Slunenčích paprsků. Den a noc se vztahuje jen na konkértní lokalitu – doletíš letadlem na „druhou“ stranu a máš den 24 h denně.
Navíc je to jen proces přijímání odrazů slunenčích paprsků, které „vykreslují,“ zobrazují okolí. Bez (existence) očí by nebyla tma ani světlo. Oči se vyvinuli, abychom mohli vidět a vidíme díky slunečním paprskům. A já jsem přesvědčen, že vidět by bylo (nebo je) možno i jiným způsobem, než díky slunenčím paprskům/světlu a očím. Nemluvě o tom, že, kdo má velmi dobré rerflexy a vyvinuté i další smysly, tak „vidí“ i dozadu, kde pochopitelně nemá oči a kde vlvi světla/slun. paprsků nehraje roli. Orientace pomocí zvukových vibrací, pachů, "vnitřního kompasu, či 6. smyslu je taky možná.
Taky může myslet nějakou konspirační teorii. Bůhví čemu někteří věří. A lidé v depresi mají taky takové jedinečné vnímání reality atd.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.červen 14:08

Může záležt na kontextu, ve kterém to bylo řečeno nebo na konrétním myšlení a přesvědčení daného člověka (popřípadě nějakou nemoc :D). Klidně i skrytý kontext, smysl.
JÁ to chápu tak, že ve dne je vše „temnější“ a v noci je tomu naopak. Z pohledu mého – noční sovy. :D Myslím to tak, že přes den, i když je třeba hezky a svítí Slunce, je horko (nebo možná právě kvůli tomu), jsem bez energie, vyčerpán, z pohledu mysli a přemýšlení jsem na bodu mrazu. Ale v noci když je tma, je to PRO MĚ takové příjemné, klidné a zároveň vzrušující. Cítím mnohem víc energie, líp se mi přemýšlí. Mozek víc šrotuje, kreativita šlape, únavu ani spánek oproti jasnému dni nepociťuji, atd.
Ale smysl toho výroku bude jistě jiný, toto je jen takový můj názor z mého pohledu, který vztahuji přímo na mou situaci.

Světlo a tma jsou takové relativní. Na Zemi je den a noc jen díky rotaci planety a dopadu Slunenčích paprsků. Den a noc se vztahuje jen na konkértní lokalitu v určitou dobu – doletíš letadlem na „druhou“ stranu a máš den 24 h denně.
Navíc je to jen proces přijímání odrazů slunenčích paprsků, které „vykreslují,“ zobrazují okolí. Bez (existence) očí by nebyla tma ani světlo. Oči se vyvinuli, abychom mohli vidět a vidíme díky slunečním paprskům. A já jsem přesvědčen, že vidět by bylo (nebo je) možno i jiným způsobem, než díky slunenčím paprskům/světlu a očím. Nemluvě o tom, že, kdo má velmi dobré rerflexy a vyvinuté i další smysly, tak „vidí“ i dozadu, kde pochopitelně nemá oči a kde vliv světla/slun. paprsků nehraje roli. Orientace pomocí zvukových vibrací, pachů, "vnitřního kompasu, či 6. smyslu je taky možná. A co teprve třetí oko a další takové. :D To jsou prosím duševní schopnosti a taky je (údajně) pomocí nich možno vidět.
Taky může myslet nějakou konspirační teorii. Bůhví čemu někteří věří.
A lidé v depresi mají taky takové jedinečné vnímání reality atd. Vlastně i introverti všeobecně.