Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.červen 17:35

Ale prosímtě. KDY je vystudování VŠ podmínkou lepšího života? Většinou ani lepší práce ne. Pokud nechceš dělat pro veřejnou správu (stát – tam na to dbají, ale i na úřadech a někde jinde ti stačí SŠ), tak soukromé firmy (většina) na to kašlou. Taky kolikrát záleží na oboru, někdy musíš mít něco vystudované nebo něco vyučené, ale ve většině případů se obejdeš bez VŠ i SŠ a firmy zaučí nebo stačí prokázat, že máš o to velký zájem, schopnost učit se nebo už něco z toho, oč se ucházíš, umíš.
Podmínkou lepšího života není žádná škola (všeobecné vzdělání už by být mohlo). Lepší práci ti nezajistí nic, jen ten člověk sám, jeho vlastní schopnosti, dovednosti, vlastnosti, schopnost se prosadit nebo jít si za tím lepším (říct si o to lepší). Znám i takové s VŠ diplomem, co mají velmi podřadné práci (dokonce jen za kasou v obchodě). Neříkám, že by ASI nemohli mít lepší, ale jim to asi buď stačí (i když na to nevypdají) nebo si zkrátka neumí říct o lepší práci a prosadit se. Spousta lidí s těmi nejvyššími tituly končí hlavně ve škole jako učitelé. Něco jiného jsou lékaři a právníci s přesným zaměřením toho, co budou dělat (a většinou pro ten stát). A ani oni nemusí mít lepší život (ani podle práce nebo peněz a dokonce ani nepobírají nějaké ohromující peníze).
K podnikání taky nepotřebuješ nic. Někdy musíš splnit nějakou podmínku spojenou se vzděláním/znalostí oboru, ale to se dá vždycky obejít (najmout odpovědného zástupce), popřípadě sehnat nějakou vyjímku/povolení. A většina bere za ty s „lepším životem“ právě podnikately. I když tím myslí spíš ty „ultra podnikately“ s pořádným majtekem (rptože podnikatelem je snad každý druhý člověk – nějaký drobný živnostník nebo člověk s velmi malou firmou). A ani ti mimochodem velmi často nemají VŠ, dokonce ani SŠ. a iti co tu SŠ mají, tak ji ani nepotřebují k tomu, co dělají.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.červen 17:40

Ale prosímtě. KDY je vystudování VŠ podmínkou nebo nějakou zárukou lepšího života? Většinou ani lepší práce ne. Pokud nechceš dělat pro veřejnou správu (stát – tam na to dbají, ale i na úřadech a někde jinde ti stačí SŠ), tak soukromé firmy (většina) na to kašlou. Taky kolikrát záleží na oboru, někdy musíš mít něco vystudované nebo něco vyučené, ale ve většině případů se obejdeš bez VŠ i SŠ a firmy zaučí nebo stačí prokázat, že máš o to velký zájem, schopnost učit se nebo už něco z toho, oč se ucházíš, umíš.
Podmínkou lepšího života není žádná škola (všeobecné vzdělání už by být mohlo). Lepší práci ti nezajistí nic, jen ten člověk sám, jeho vlastní schopnosti, dovednosti, vlastnosti, schopnost se prosadit nebo jít si za tím lepším (říct si o to lepší). Znám i takové s VŠ diplomem, co mají velmi podřadné práci (dokonce jen za kasou v obchodě). Neříkám, že by ASI nemohli mít lepší, ale jim to asi buď stačí (i když na to nevypdají) nebo si zkrátka neumí říct o lepší práci, prosadit se ani ji najít. Spousta lidí s těmi nejvyššími tituly končí často hlavně ve škole jako učitelé. Něco jiného jsou lékaři a právníci s přesným zaměřením toho, co budou dělat (a většinou pro ten stát). A ani oni nemusí mít lepší život (ani podle práce nebo peněz a dokonce ani nepobírají nějaké ohromující peníze).
K podnikání taky nepotřebuješ nic. Někdy musíš splnit nějakou podmínku spojenou se vzděláním/znalostí oboru, ale to se dá vždycky obejít (najmout odpovědného zástupce), popřípadě sehnat nějakou vyjímku/povolení. A většina bere za ty s „lepším životem“ právě podnikately. I když tím myslí spíš ty „ultra podnikately“ s pořádným majtekem (rptože podnikatelem je snad každý druhý člověk – nějaký drobný živnostník nebo člověk s velmi malou firmou). A ani ti mimochodem velmi často nemají VŠ, dokonce ani SŠ. a iti co tu SŠ mají, tak ji ani nepotřebují k tomu, co dělají.
K investování nebo tvorbě pasivních příjmů taky nic takového nepotřebuješ a tvá otázka zřejmě souvisí s prací, čili penězi, takže podnikání i investování bez jakékoli školy úplně normálně.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.červen 17:54

Ale prosím tě. KDY je vystudování VŠ podmínkou nebo nějakou zárukou lepšího života? Většinou ani lepší práce ne. Pokud nechceš dělat pro veřejnou správu (stát – tam na to dbají, ale i na úřadech a někde jinde ti stačí SŠ), tak soukromé firmy (většina) na to kašlou. Taky kolikrát záleží na oboru, někdy musíš mít něco vystudované nebo něco vyučené, ale ve většině případů se obejdeš bez VŠ i SŠ a firmy zaučí nebo stačí prokázat, že máš o to velký zájem, schopnost učit se nebo už něco z toho, oč se ucházíš, umíš.
Podmínkou lepšího života není žádná škola (všeobecné vzdělání už by být mohlo). Lepší práci ti nezajistí nic, jen ten člověk sám, jeho vlastní schopnosti, dovednosti, vlastnosti, schopnost se prosadit nebo jít si za tím lepším (říct si o to lepší). Znám i takové s VŠ diplomem, co mají velmi podřadné práce (dokonce jen za kasou v obchodě). Neříkám, že by ASI nemohli mít lepší, ale jim to asi buď stačí (i když na to nevypdají) nebo si zkrátka neumí říct o lepší práci, prosadit se ani ji najít. Spousta lidí s těmi nejvyššími tituly končí často hlavně ve škole jako učitelé. Něco jiného jsou lékaři a právníci s přesným zaměřením toho, co budou dělat (a většinou pro ten stát). A ani oni nemusí mít lepší život (ani podle práce nebo peněz a dokonce ani nepobírají nějaké ohromující peníze).
K podnikání taky nepotřebuješ nic. Někdy musíš splnit nějakou podmínku spojenou se vzděláním/znalostí oboru, ale to se dá vždycky obejít (najmout odpovědného zástupce), popřípadě sehnat nějakou výjimku/povolení. A většina bere za ty s „lepším životem“ právě podnikatele. I když tím myslí spíš ty „ultra podnikatele“ s pořádným majetkem (protože podnikatelem je snad každý druhý člověk – nějaký drobný živnostník nebo člověk s velmi malou firmou). A ani ti mimochodem velmi často nemají VŠ, dokonce ani SŠ a i ti, co tu SŠ mají, ji ani nepotřebují k tomu, co dělají.
K investování nebo tvorbě pasivních příjmů taky nic takového nepotřebuješ a tvá otázka zřejmě souvisí s prací čili penězi, takže podnikání i investování bez jakékoli školy úplně normálně.