Odpověděl/a – 7.duben 14:07
Správná terminologie je vodojasná nebo bezbarvá průhledná (průsvitné je třeba mléčné sklo). Na Moravě, Slovensku nebo v Polsku vypadá právě takto. Může se však nechat stařit v dubových sudech a pak získá nažloutlou barvu. Někdy se dobarvuje kulérem nebo sušenými švestkami, ale tady už nejde o kvalitní slivovici.
Odpověděl/a – 7.duben 14:13
Správná terminologie je vodojasná nebo bezbarvá průhledná (průsvitné
je třeba mléčné sklo). Na Moravě, Slovensku nebo v Polsku vypadá právě
takto. Může se však nechat stařit v dubových sudech a pak získá
nažloutlou barvu. Někdy se dobarvuje kulérem nebo sušenými švestkami, ale
tady už nejde o kvalitní slivovici.
Balkánské rakie se vyrábí obecně pálením zkvašeného ovoce, kterým
mohou být i různé slívy.