Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.duben 14:07

Správná terminologie je vodojasná nebo bezbarvá průhledná (průsvitné je třeba mléčné sklo). Na Moravě, Slovensku nebo v Polsku vypadá právě takto. Může se však nechat stařit v dubových sudech a pak získá nažloutlou barvu. Někdy se dobarvuje kulérem nebo sušenými švestkami, ale tady už nejde o kvalitní slivovici.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.duben 14:13

Správná terminologie je vodojasná nebo bezbarvá průhledná (průsvitné je třeba mléčné sklo). Na Moravě, Slovensku nebo v Polsku vypadá právě takto. Může se však nechat stařit v dubových sudech a pak získá nažloutlou barvu. Někdy se dobarvuje kulérem nebo sušenými švestkami, ale tady už nejde o kvalitní slivovici.
Balkánské rakie se vyrábí obecně pálením zkvašeného ovoce, kterým mohou být i různé slívy.