Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.březen 8:32

Na nekalibrovaných monitorech bude fotka zobrazena pokaždé jinak. S tím nic nenaděláš. Pro tisk se kalibruje ceká soustava monitor tiskárna, fotopapír, barvy. Profíci navíc většinou používají termosublimační tiskárny.
Nicméně každá solidnější tiskárna má ovladač kde se dá nastavovat světlost, kontrast, saturace barev, někdy i každé zvlášť!! Takže každou tiskárnu lze alespoň přibližně „nakalibrovat“ na druh fotopapíru a použitou kazetu. Co druh fotopapíru to jiné podání barev. Co jiná značka kazety to jiné podání barev.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.březen 8:37

Na nekalibrovaných monitorech bude fotka zobrazena pokaždé jinak. S tím nic nenaděláš. Pro tisk se kalibruje ceká soustava monitor tiskárna, fotopapír, barvy. Profíci navíc většinou používají termosublimační tiskárny, nebo si fotky nechávají tisknout ve fotolabu.
Nicméně každá solidnější tiskárna má ovladač kde se dá nastavovat světlost, kontrast, saturace barev, někdy i každé zvlášť!! Takže každou tiskárnu lze alespoň přibližně „nakalibrovat“ na druh fotopapíru a použitou kazetu. Co druh fotopapíru to jiné podání barev. Co jiná značka kazety to jiné podání barev. Nicméně snažit se dosáhnout věrnosti monitor, tiskárna znamená kalibraci celého řetězce tak jak popisuji. Kalibrace se dá uložit, třeba pro každý druh papíru zvlášť. Neptej se ale kolik kalibrace tiskového řetězce stojí!!