Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.březen 15:25

Nesmíš si to nechat přerůst přes hlavu, jinak bys došel/došla k tomu, že největší zátěží je člověk, takže bud zpátky na stromy, nebo si to rovnou hodit. Je spousta možností, které můžeš jako jednotlivec udělat, ač se to nezdá, tak máme velkou moc a šikovní politici na hlas lidu slyší… Naštěstí se o životní prostředí zajímá čím dál víc lidí a mladí k tomu vedou svoje děti, což je skvělý.
Můžeš třeba nakupovat v bezobalových prodejnách, kupovat především lokální potraviny a podporovat malé zemědělce, jezdit na kole nebo vlaky, kupovat oblečení a vybavení do bytu z druhé ruky, zastavovat vodu při sprchování, nejíst maso a živočišný výrobky (nebo to aspoň omezit a opět podpořit lokální výrobce), založit si domácí vermikompostér, používat ekologickou drogerii a kosmetiku, podpořit finančně nějakou neziskovku nebo s k nějakému občanskému sdružení rovnou připojit a dobrovolničit. A hlavně se zajímat a nezakrnět :)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.březen 15:27

Nesmíš si to nechat přerůst přes hlavu, jinak bys došel/došla k tomu, že největší zátěží je člověk, takže buď zpátky na stromy, nebo si to rovnou hodit. Je spousta možností, které můžeš jako jednotlivec udělat, ač se to nezdá, tak máme velkou moc a šikovní politici na hlas lidu slyší… Naštěstí se o životní prostředí zajímá čím dál víc lidí a mladí k tomu vedou svoje děti, což je skvělý.
Můžeš třeba nakupovat v bezobalových prodejnách, kupovat především lokální potraviny a podporovat malé zemědělce, jezdit na kole nebo vlaky, kupovat oblečení a vybavení do bytu z druhé ruky, zastavovat vodu při sprchování, nejíst maso a živočišný výrobky (nebo to aspoň omezit a opět podpořit lokální výrobce), založit si domácí vermikompostér, používat ekologickou drogerii a kosmetiku, podpořit finančně nějakou neziskovku nebo se k nějakému občanskému sdružení rovnou připojit a dobrovolničit. A hlavně se zajímat a nezakrnět :)