Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.únor 18:29

Jiným druhem mouky než je pšeničná – špaldová, žitná, pohanková, jáhlová, rýžová. kukuřičná, bramborová, sójová, amarantová, kokosová, ječná, ovesná, z různých ořechů – mandlí/vlašáků, dokonce kaštanová mouka,… Mouky jako takovou asi přímo nenahradíš, ale můžeš obměnit ty suroviny, ze kterých se vyrábí (mouka je jednoduše ta surovina namletá na prach nebo mikrozrnka). Většinou jde ale jen o lepek.
Špaldovou běžně používám (většinou je míchám). Do buchet někdy i z vlašských ořechů (stačí mlýnku po domácku).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.únor 18:31

Jiným druhem mouky než je pšeničná – špaldová, žitná, pohanková, jáhlová, rýžová. kukuřičná, bramborová, sójová, amarantová, kokosová, ječná, ovesná, z různých ořechů – mandlí/vlašáků, dokonce kaštanová mouka,… Mouky jako takovou asi přímo nenahradíš, ale můžeš obměnit ty suroviny, ze kterých se vyrábí (mouka je jednoduše ta surovina namletá na prach nebo mikrozrnka). Většinou jde ale jen o lepek.
Špaldovou běžně používám (většinou je míchám). Do buchet někdy i z vlašských ořechů (stačí mlýnku po domácku).
V případě omáček nevím, ale myslím, že ta trocha opravdu nevadí (přece jen se jí tam nedává moc). Na to asi bude nejlepší klasická pšeničná. Některé ty ostatní taky, ale záleží o co přesně ti jde (možná o ten lepek).