Odpověděl/a – 27.leden 13:03
Sýr bych nekvasila (střevům nijak neprospěje).
Kvašené zelí téměř nesmím, jen občas a maličko, mléčné jogurty také
ne.
Pokud je, koupím tu a tam ovesný natur, velmi mi chutná. Domácí jsem
ještě nezkoušela.
Proto občas „mlsám“ v masně („uherák“, Lovecký salám nebo
Herkules), fermentované salámy mi toho dají mnohem více, než bílý jogurt.
:)
Chystám se pár let na fermentování zeleniny (papriku mohu jen omezené
množství).
Každý preferuje jinou zeleninu, zeť jí jen rozvařenou, tak mám
„výmluvu“ a odkládám ne neurčito…. ;D
Zatím tedy jen fazole, pohanku, ovesné vločky, mandle apod., před další
úpravou či konzumací.
Odpověděl/a – 27.leden 13:14
Sýr bych nekvasila (střevům nijak neprospěje).
Kvašené zelí téměř nesmím, jen občas a maličko, mléčné jogurty také
ne.
Pokud je, koupím tu a tam ovesný natur, velmi mi chutná. Domácí jsem
ještě nezkoušela.
Proto občas „mlsám“ v masně („uherák“, Lovecký salám nebo
Herkules), fermentované salámy mi toho dají mnohem více, než bílý jogurt.
:)
Chystám se pár let na fermentování zeleniny (papriku mohu jen omezené
množství).
Každý preferuje jinou zeleninu, zeť jí jen rozvařenou, tak mám
„výmluvu“ a odkládám ne neurčito…. ;D
Sojovou omáčku kupuji, jinak soju nekonzumuji. Chci vyzkoušet miso.
Zatím tedy jen fazole, pohanku, ovesné vločky, mandle apod., před další
úpravou či konzumací.