Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.leden 11:40

Obsahuje vždy nějaké minárely, které jsou spíše léčiví, antibakteriální, detoxikační, uklidňující, posilující, změkčující, působící na klouby. Podle těch minerálů to má různé (chemické) vlastnosti a jiné působení. Jedna ta sůl jich může obsahovat několik minerálů.
Je sposuta druhů koupelových soli. I mořská sůl je pro koupel velmi zdravá (nejedná se o běžnou kuchyňskou sůl = chlorid sodný).To je vlastně taky směs minerálních látek a kolikrát si na právě této soli ty koupelové zakládají (ještě trochu upravené nebo něčím obohacené). Nejčastější je pro ty koupelové typická hořká sůl (viz odkaz), snad i halit ( i když to nevím). Většinou s ejdná o nějaké soli s bohatými minerály – působící dobře na člověka a směsicí s esenciálními oleji, barvivy, atd.
Taky je plno solí – těch nekoupelových.

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/S%C3%ADran_ho%C5%9­9e%C4%8Dnat%C3%BD#Vy­u%C5%BEit%C3%AD

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.leden 11:42

Obsahuje vždy nějaké minárely, které jsou spíše léčivé, antibakteriální, detoxikační, uklidňující, posilující, změkčující, působící na klouby. Podle těch minerálů to má různé (chemické) vlastnosti a působení. Jedna ta sůl jich může obsahovat několik.
Je sposuta druhů koupelových soli. I mořská sůl je pro koupel velmi zdravá (nejedná se o běžnou kuchyňskou sůl = chlorid sodný). To je vlastně taky směs minerálních látek a kolikrát si na právě této soli ty koupelové zakládají (ještě trochu upravené nebo něčím obohacené). Nejčastější je pro ty koupelové typická hořká sůl (viz odkaz), snad i halit ( i když to nevím). Většinou s ejdná o nějaké soli s bohatými minerály – působící dobře na člověka a směsicí s esenciálními oleji, barvivy, atd.
Taky je plno solí – těch nekoupelových.

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/S%C3%ADran_ho%C5%9­9e%C4%8Dnat%C3%BD#Vy­u%C5%BEit%C3%AD
Zde jsou i druhy soli: https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/S%C5%AFl