Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.leden 12:36

Pro důchodce a nejjednodušší? Tak leda vyplňování dotazníků. Ale je to taky nejmíň vydělečné.
Mikroslužby, psaní dle zakázek nebo jako copywriter, nebo správa nějakého webu (či sociální sítě – což zahrnuje psaní příspěvků atd).
Záleží, co toho důchodce baví (nebo by bavit mohlo), co by mohlo jít a v čem by byl ochotný pracovat a obětovat tomu trochu svého času. Může si založit vlastní e-shop nebo ho někomu spravovat. Může spolupracovat s některou firmou, nějak ji propagovat.
Většinou platí, že co je snadným přívýdělkem, tak je to buď malý přívýdělek anebo si to žádá kapitál (což pak můžou být slušné príjmy).
Těžba kryptoměn (to se ani nějak neoplatí).
Samozřejmě je tu ještě obří kategorie investování a obchodování.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.leden 12:44

Pro důchodce a nejjednodušší? Tak leda vyplňování dotazníků. Ale je to taky nejmíň vydělečné a některé ty dotazníky můžou zabrat i dost času (člověk je rád, pokud je za jeden dotazník 50 Kč a taky záleží, jak často mu ty dotazníky posílají).
Mikroslužby, psaní dle zakázek nebo jako copywriter, nebo správa nějakého webu (či sociální sítě – což zahrnuje psaní příspěvků atd).
Záleží, co toho důchodce baví (nebo by bavit mohlo), co by mohlo jít a v čem by byl ochotný pracovat a obětovat tomu trochu svého času. Může si založit vlastní e-shop nebo ho někomu spravovat. Může spolupracovat s některou firmou, nějak ji propagovat či něco jiného (např. analýzy a nějaké statitiky nebo tvroba něčeho jiného… ale to už není tak jednoduché a důchodce by to ASI nedělal).
Většinou platí, že co je snadným přívýdělkem, tak je to buď velmi málo výdělečný anebo si to žádá kapitál (což pak můžou být slušné príjmy).
Napsat vlastní (elektronickou knihu… Nemusí se dělit o zisky s nakladatelstvím a nemá náklady za vytvoření hmotné knihy. Možná si zaplatí nějakou korekturu, či designovou úpravu, ale hlavně si to taky musí sám propagovat a prodávat (nebo s něčí pomocí – ale opět za peníze, ale určitě je tu větší pravděpodobnost, že na tom bude líp, než přes nakladatelství, pokud ta kniha nebude nebude brak). Kolikrát stačí je pár stránek za pár korun (když je to levnější lidi to snáz zaplatí a koupí si jich toho víc). Nebo vytvoření placeného webu. Podle mě jsou nejlepší návody a rady, jak se co dělá, pokud to ten člověk umí. Např. může využít své pracovní zkušenosti nebo z některého svého koníčku (znalosti, dovednosti). Když něco umí.
Překládání, pokud člověk umí nějaký jazyk.
Těžba kryptoměn (to se ani nějak neoplatí).
Samozřejmě je tu ještě obří kategorie investování a obchodování.
Jako influencera si důchodce moc představit nedovedu. A jednoduché by to neměl. Úspěšných influencerů taky až tak moc není a pořádně se tím uživá jen ti top.