Odpověděl/a – 9.leden 12:42
Pokud myslíte polévku z červené řepy, vařím ji často. Jde o tzv. boršč, ukrajinský či ruský, který je často přizpůsobený českým podmínkám.
Někde v archivu Odpovědí jsou na něj recepty.
Velmi dobrá je červená řepa nakrájená na kolečka, poypaná kořením a upečené na plechu v troubě. Výborné chipsy.
--
Z cukrové řepy se pečou tzv. řepánky, tj. buchty či koláče plnění
nádivkou z řepy a máku. Jela jsem to, ale moc mně staročeské jídlo
nechutnalo.
Odpověděl/a – 9.leden 14:00
Pokud myslíte polévku z červené řepy, vařím ji často. Jde o tzv. boršč, ukrajinský či ruský, který je často přizpůsobený českým podmínkám.
Někde v archivu Odpovědí jsou na něj recepty.
Velmi dobrá je červená řepa nakrájená na kolečka, poypaná kořením a
upečená na pplechu v troubě. Výborné chipsy. Peču i bábovku, do níž
se přidává červená řepa. nepoznáte to.
Vyzkoušejte.
–
Z cukrové řepy se pečou tzv. řepánky, tj. buchty či koláče plnění
nádivkou z řepy a máku. Jela jsem to, ale moc mně staročeské jídlo
nechutnalo.