Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.leden 12:42

Pokud myslíte polévku z červené řepy, vařím ji často. Jde o tzv. boršč, ukrajinský či ruský, který je často přizpůsobený českým podmínkám.

Někde v archivu Odpovědí jsou na něj recepty.

Velmi dobrá je červená řepa nakrájená na kolečka, poypaná kořením a upečené na plechu v troubě. Výborné chipsy.

--
Z cukrové řepy se pečou tzv. řepánky, tj. buchty či koláče plnění nádivkou z řepy a máku. Jela jsem to, ale moc mně staročeské jídlo nechutnalo.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.leden 14:00

Pokud myslíte polévku z červené řepy, vařím ji často. Jde o tzv. boršč, ukrajinský či ruský, který je často přizpůsobený českým podmínkám.

Někde v archivu Odpovědí jsou na něj recepty.

Velmi dobrá je červená řepa nakrájená na kolečka, poypaná kořením a upečená na pplechu v troubě. Výborné chipsy. Peču i bábovku, do níž se přidává červená řepa. nepoznáte to.
Vyzkoušejte.

Z cukrové řepy se pečou tzv. řepánky, tj. buchty či koláče plnění nádivkou z řepy a máku. Jela jsem to, ale moc mně staročeské jídlo nechutnalo.