Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.leden 13:47

V minulosti jsem vložila otázku, které s vaší souvisí.

https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jsou-muzi-lepsi-kuchari-nez-zeny-nebo-sve-umeni-umi-lepe-prodat-i-kdyz-neresi-kolik-nadobi-pouziji-a-kdo-je-uklidi

„Jsou muži lepší kuchaři než ženy? Nebo své umění umí lépe prodat, i když neřeší, kolik nádobí použijí a kdo je uklidí?“

Dovíte se odpověd na svou otázku.

"Známý český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich přímo říká: „Kuchyně je silně testosteronové prostředí. Nepatří tam diskuse, není tam čas hrát si na nějaké jemné manýry.“

„Profesionální gastronomie je strašně těžká práce. A vzhledem k tomu, co se společensky očekává od ženských, je to nepřijatelné prostředí. Je to fyzicky namáhavé, ani hodiny nejsou ideální. Profesionální kuchyně to je horko, stres, emoce, psychický tlak, totální vypětí a nekonečný souboj s časem. Do toho ženská nepasuje dobře.“ Ale mnohé ženy, které vědí, jak to chodí v kuchyních, si na převahu mužů na šéfkuchařských postech nestěžují a samy přiznávají, že v tomto oboru se na nějaké genderově vyvážené vztahy moc nehraje."

https://www.i60­.cz/clanek/de­tail/19093/jsou-muzi-lepsi-kuchari

Myslím, si, že žena bere vaření jako samozřejmost, pro muže je to koníček. Rádi experimentují, mají prý výraznější chuť.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.leden 13:53

V minulosti jsem vložila otázku, které s vaší souvisí.

https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jsou-muzi-lepsi-kuchari-nez-zeny-nebo-sve-umeni-umi-lepe-prodat-i-kdyz-neresi-kolik-nadobi-pouziji-a-kdo-je-uklidi

„Jsou muži lepší kuchaři než ženy? Nebo své umění umí lépe prodat, i když neřeší, kolik nádobí použijí a kdo je uklidí?“

Dovíte se odpověd na svou otázku.

"Známý český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich přímo říká: „Kuchyně je silně testosteronové prostředí. Nepatří tam diskuse, není tam čas hrát si na nějaké jemné manýry.“

„Profesionální gastronomie je strašně těžká práce. A vzhledem k tomu, co se společensky očekává od ženských, je to nepřijatelné prostředí. Je to fyzicky namáhavé, ani hodiny nejsou ideální. Profesionální kuchyně to je horko, stres, emoce, psychický tlak, totální vypětí a nekonečný souboj s časem. Do toho ženská nepasuje dobře.“ Ale mnohé ženy, které vědí, jak to chodí v kuchyních, si na převahu mužů na šéfkuchařských postech nestěžují a samy přiznávají, že v tomto oboru se na nějaké genderově vyvážené vztahy moc nehraje."

https://www.i60­.cz/clanek/de­tail/19093/jsou-muzi-lepsi-kuchari

Myslím, si, že žena bere vaření jako samozřejmost, pro muže je to koníček. Rádi experimentují, mají prý výraznější chuť, obyčejná jídla umí netradičně "vylepšit.

Možná je to tím, že ženy tak byly vychovávané, i když mnohé ženy vaří rády, ale muži si s jídlem víc pohrají.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.leden 14:15

V minulosti jsem vložila otázku, které s vaší souvisí.

https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jsou-muzi-lepsi-kuchari-nez-zeny-nebo-sve-umeni-umi-lepe-prodat-i-kdyz-neresi-kolik-nadobi-pouziji-a-kdo-je-uklidi

„Jsou muži lepší kuchaři než ženy? Nebo své umění umí lépe prodat, i když neřeší, kolik nádobí použijí a kdo je uklidí?“

Dovíte se odpověd na svou otázku.

Doplňuji vyjádřením Zdeňka Pohlreicha

"Známý český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich přímo říká: „Kuchyně je silně testosteronové prostředí. Nepatří tam diskuse, není tam čas hrát si na nějaké jemné manýry.“

„Profesionální gastronomie je strašně těžká práce. A vzhledem k tomu, co se společensky očekává od ženských, je to nepřijatelné prostředí. Je to fyzicky namáhavé, ani hodiny nejsou ideální. Profesionální kuchyně to je horko, stres, emoce, psychický tlak, totální vypětí a nekonečný souboj s časem. Do toho ženská nepasuje dobře.“ Ale mnohé ženy, které vědí, jak to chodí v kuchyních, si na převahu mužů na šéfkuchařských postech nestěžují a samy přiznávají, že v tomto oboru se na nějaké genderově vyvážené vztahy moc nehraje."

https://www.i60­.cz/clanek/de­tail/19093/jsou-muzi-lepsi-kuchari

Myslím, si, že žena bere vaření jako samozřejmost, pro muže je to koníček. Rádi experimentují, mají prý výraznější chuť, obyčejná jídla umí netradičně "vylepšit.

Možná je to tím, že ženy tak byly vychovávané, i když mnohé ženy vaří rády, ale muži si s jídlem víc pohrají.