Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.prosinec 20:20

Rusové se už od SSSR specialuzují především hlavně na vojenskou techniku (nic jiného se tam vlastně nevyvíjelo).
O ruských autech nic nevím, tak neposoudím. Ale téměř vždy je to o firmách (ne o státu). Když se říká, že někdo dělá taková auta, čokoládu, nábytek nebo cokoli jiného a chválí se stát, ze kterého to pochází, tak to není úplně správně, protože to dělají téměř vždy soukromé firmy, které s tím státem mají společné jen to, že jsou na jeho území. Ale ta kvalita nepochází od státu.
A taková armádní technika se vyvyjí i ve státním výzkumu (to už pak záleží na financování a Rusové si na tohle vždy potrpěli). Pak jsou tady místní i zahraniční vojenští dodavatelé (převážně soukromé zbrojovky). A kupuje se od těch nejlepších, kde je kvalita a dodávají různě po světě.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.prosinec 20:31

Rusové se už od SSSR specialuzují především hlavně na vojenskou techniku (nic jiného se tam vlastně nevyvíjelo).
O ruských autech nic moc nevím, tak neposoudím. Ale téměř vždy je to o firmách (ne o státu). Když se říká, že někdo dělá taková auta, čokoládu, nábytek nebo cokoli jiného a chválí se stát, ze kterého to pochází, tak to není úplně správně, protože to dělají téměř vždy soukromé firmy, které s tím státem mají společné jen to, že jsou na jeho území. Ale ta kvalita nepochází od státu. Je to firemní kvalita, kterou ten stát ani neovlivňuje a když, tak jenom malinko (spíš podporou jejich odvětví a umožnění toho jejich podnikání – např. i dobrými podmínkami).
A taková armádní technika se vyvyjí i ve státním výzkumu (to už pak záleží na financování a Rusové si na tohle vždy potrpěli). Pak jsou tady místní i zahraniční vojenští dodavatelé (převážně soukromé zbrojovky). A kupuje se od těch nejlepších, kde je nejvyšší kvalita a dodávají různě po světě. A jen samotné ruské zbrojovky jsou jedny z největších a nejvýkonnějších na světě. Nonstop práce. ;)
Automobilky jsou firemní (soukromé) = moc na nich nezáleží, z pohledu státu, Armáda je státní a potřebuje plnou státní podporu při vývoji, financování atd., ale taky jsou tam hlavně soukromí dodavatelé. A (velké) zbrojovky jsou jiná liga než auta, ty si nemůžou dovolit vyrábět šunty nebo nedostatečně vyspělou techniku. To by vůbec nikdo nekupoval (na rozdíl od aut). Součástí velkých soukromých zbrojovek je i výzkum, protože je nezbytný (a to i s podporou státu a státního výzkumu = stát si může rovnou říct, co chce vyrobit). Auta jsou pro jednotlivce/občany, záleží na firmě, kde dodává atd (a jakou má kvalitu). Různé zbrojovky zásobují přímo státy, tam je kvalita nezbytná.