Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.listopad 22:51

Nemyslím si o něm nic. Já ho vůbec neznám. Ale jak kdo dokáže psát je na jedinci. Na jeho schopnostech a znalostech a toho, co přesně píše. Různí spisovatelé se zavřeli na pár dnů a po té krátké době vyšli s obsáhlým tisícestránkovým románem (např. Dumas- Monte Cristo = cca za 14 dní, přes tisíc stran), povídky přes noc (i přes 30 stran), za den desítky až sto stran.
Tím neříkám, že on to zvládne (neznám ho), ale 14 dnů se mi na těch pár stránek nezdá nějak málo. Podle mě to jde.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.listopad 23:01

Nemyslím si o něm nic. Já ho vůbec neznám. Ale jak kdo dokáže psát, je na tom jedinci. Na jeho schopnostech, znalostech a toho, co přesně píše. Různí spisovatelé se zavřeli na pár dnů a po té krátké době vyšli s obsáhlým tisícestránkovým románem (např. Dumas- Monte Cristo = cca za 10 až 14 dní, přes tisíc stran), povídky přes noc (i přes 30 stran), za den desítky až sto stran. Někdo naůpíše i jednu normostranu za minutu až dvě. A co když píše celý den – pouze s pár přestávkami?
Jako jasně, je rozdíl mezi epikou a odbornou prací, ale nemusí to být nutně problém. Proto píšu to, že záleží na schopnotech a znalsotech jedince.
Tím neříkám, že on to zvládne (neznám ho), ale 14 dnů se mi na těch pár stránek nezdá nějak málo. Podle mě to jde – a to i pro netrénovaného člověka (který moc nepíše).