Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.říjen 21:13

Zkrátka stačí, že jsou neustále s nakaženými. Vždyť to stačí. To je přece logické, respirátor aj., tomu taky nemusí na 100 % zabránit. Spší ani na 70 %. Obzvlášť když to nosí celý den. Vyčerpání – fyizické a psychické – taky oslabuje lidské tělo a je zranitelnější vůči koronaviru. Sestra pracuje v nemocnici a je vyčerpaná z neustálého (12-ti hodinového) nošení respirátoů, neustálé dezinfikaci, jednání s nakaženými,… – bolesti hlavy, únava, stres, malátnost,…
Nezapomeň, že v tom jsou sice skoro celý den – v těch ochranných pomůckách, ale taky se skoro celý den tomu covidu vystavují. Nemluvě o tom, že i oni musí jíst a chodit na záchod. Asi nejedí s respirátorem přes ústa. Samozřejmě se musí před svačinou (vchodem do jídelný) řádně „očistit“ vydezinfikovat atd. ale ani v trom nemáš jistotu. Po pár použitích či hodinách se ty věci taky musí měnit, když v tom jsou třeba 12 hodin.

Takže dodržování hygienických a jiných opatřeních zkrátka nemusí stačit k tomu, aby nebyli nakaženi. Šance, že taky onemocní, tam taky je. Lepší metodu ochrany asi nevymyslíš, protože v nemocnicích dělají zaměstnanci tu nejzodpovědnější a nejsložitější. Ale ani to nemusí stačit. A taky stačí chvilka „nepozornosti“ – na chvíli si zdělat ten respirátor atd.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.říjen 21:16

Zkrátka stačí, že jsou neustále s nakaženými. Vždyť to stačí. To je přece logické, respirátor aj., tomu taky nemusí na 100 % zabránit. Spší ani na 80 %. Obzvlášť když to nosí celý den. Vyčerpání – fyizické a psychické – taky oslabuje lidské tělo a je zranitelnější vůči koronaviru. Sestra pracuje v nemocnici a je vyčerpaná z neustálého (12-ti hodinového) nošení respirátoů, neustálé dezinfikaci, jednání s nakaženými a hlavně všemi těmi opatřeními, které musí pořád a pořád dodržovat a opakovat,… – bolesti hlavy, únava, stres, malátnost,…
Nezapomeň, že v tom jsou sice skoro celý den – v těch ochranných pomůckách, ale taky se skoro celý den tomu covidu vystavují. Nemluvě o tom, že i oni musí jíst a chodit na záchod. Asi nejedí s respirátorem přes ústa. Samozřejmě se musí před svačinou (vchodem do jídelný) řádně „očistit“ vydezinfikovat atd. ale ani v trom nemáš jistotu. Po pár použitích či hodinách se ty věci taky musí měnit, když tam jsou třeba 12 hodin.

Takže dodržování hygienických a jiných opatřeních zkrátka nemusí stačit k tomu, aby se nenakazili. Šance, že taky onemocní tam je. Lepší metodu ochrany asi neuděláš, protože v nemocnicích dělají zaměstnanci ten nejzodpovědnější a nejsložitější proces ochrany. Ale ani to nemusí stačit. A taky stačí chvilka „nepozornosti“ – na chvíli si zdělat respirátor atd.