Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.říjen 18:14

Pokud je to meteoroid v blízkosti Země a jsou k tomu vhobné podmínky tak samozřejmě ano. V opačném případě ne. Musí být nejspíš dostatečně veliký a v atmosféře (aby vzplál) a pak jej lze vidět. Ale meteoroidy jsou všude ve vesmíru – v blízkosti jiných planet, takže většinu z nich pouhým okem nevidíme. Jen ty, které prolétají těsně naší planety a taky ne všechny.

ivzez… však to má správně. meteOroid – menší tělesa prolétající v blízkosti planet. Meteorit – je meteoroid, který již dopadl na Zem.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.říjen 18:17

Pokud je to meteoroid v blízkosti Země a jsou k tomu vhodné podmínky tak samozřejmě ano. V opačném případě ne. Musí být nejspíš dostatečně veliký a v atmosféře (aby vzplál) a pak jej lze vidět, ale jakmile už vzplane, tak se tomu říká meteor (jak napsal m98blk – samotnému mi to nedošlo). Ale meteoroidy jsou všude ve vesmíru – v blízkosti jiných planet, takže většinu z nich pouhým okem nevidíme. Jen ty, které prolétají těsně naší planety a taky ne všechny.
My ho tedy vidíme jen ve formě meteoru – když meteoroid vzplane. Jinak ne.

ivzez… však to má správně. meteOroid – menší tělesa prolétající v blízkosti planet. Meteorit – je meteoroid, který již dopadl na Zem, meteor – hořící meteoroid (světelný jev).