Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.říjen 15:07

1. U státní maturity je rozbor textu včetně použití všech jazykových prostředků důležité.

2.Školní maturita. Nedá se jednoznačně odpovědět. Záleží na učiteli, na co se vás bude ptát, jak, zní otázka atd Každý učitel zkouší jinak, tudíž se ptáte na nesprávném místě. Nikdo z nás nebudu vaše vědomosti hodnotit.

V poezii je to samozejmé, protože každý autor má jiný zplůsob vyjadřování a je možné poznat o koho jde . Navíc slouží k porozumění textu – metafory, metonymie, alegorie atd.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.říjen 15:09

  1. U státní maturity je rozbor textu včetně použití všech jazykových prostředků důležitý a tvoří základ některých otázek>
  2. Školní maturita. Nedá se jednoznačně odpovědět. Záleží na učiteli, na co se vás bude ptát, jak, zní otázka na zplsobu zkoušení atd Každý učitel zkouší jinak, tudíž se ptáte na nesprávném místě. Nikdo z nás nebude vaše vědomosti hodnotit.

V poezii je to znalost prostředků samozřejmostí, protože každý autor má jiný způsob vyjadřování a je možné poznat, o koho jde . Navíc prostředky slouží k porozumění textu např. pomocí metafory, metonymie, alegorie atd.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.říjen 15:48

  1. U státní maturity je rozbor textu včetně použití všech jazykových prostředků důležitý a tvoří základ některých otázek.
  2. Školní maturita. Nedá se jednoznačně odpovědět. Záleží na učiteli, na co se vás bude ptát, jak zní otázka, na způsobu zkoušení atd Každý učitel zkouší jinak, tudíž se ptáte na nesprávném místě. Nikdo z nás nebude vaše vědomosti hodnotit.

V poezii je znalost prostředků samozřejmostí, protože každý autor má jiný způsob vyjadřování, a je často možné poznat, o koho jde . Navíc prostředky slouží k porozumění textu např. pomocí metafory, metonymie, alegorie atd.