Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.září 23:48

Proč? Vždyť je to jen ekonomický systém a není založený na nějakém vykořisťování,
Pravda, máme konzuní společnost, což je asi nekhlavnější problém spojený s tímto tématem, ale není to smrtelné a ani to nemá úplnou spojitost přímo a jen s kapitalismem.
A vlastně bych řekl, že kapitalismus není jen ekon. systém, ale je přímo tou ekonomikou. Protože celý ten jeho význam a funkce jsou rovny ekonomii. Funguje, tak jak funguje a nic jiného přece ani neexistuje. Dobre, tak mohl by tu byt snad jeste nerealistický komunismus plus jeho obdoby, ale to je prece zcela nefunkcni system, ktery si uz jen zaklada na mylnem podkladu.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.září 23:51

Proč? Vždyť je to jen ekonomický systém a není založený na nějakém vykořisťování, konzumu, boji na život a na smrt, úpadku.
Pravda, máme konzumní společnost, což je asi nejhlavnější problém spojený s tímto tématem, ale není to smrtelné a ani to nemá úplnou spojitost přímo a jen s kapitalismem.
A vlastně bych řekl, že kapitalismus není jen ekon. systém, ale je přímo tou ekonomikou. Protože celý ten jeho význam a funkce jsou rovny ekonomii a jejím vztahům. Funguje, tak jak funguje a nic jiného přece ani neexistuje. Dobre, tak mohl by tu byt snad jeste nerealistický komunismus plus jeho obdoby, ale to je prece zcela nefunkcni system, ktery si uz jen zaklada na mylnem podkladu.