Odpověděl/a – 21.září 12:22
Dávám si do kávy trochu skořice, cukr ne.
Myslím si, že sůl zmírní hořkost a navodí příjemné aroma. je to
stejně jako u zavařování ovoce. Přidávám trochu soli, místo cukru.
Zvýrarzní se přirozená chuť ovoce.
"Osolte svůj šálek kávy a z uvolněného aromatu se vám podlomí kolena, vzkazují vědci
!Jde o nový poznatek autorů vědeckého časopisu Nature. Přidáním soli (sodíkových iontů) vznikne v kávě chemická reakce, jejímž výsledkem je mocnější aroma.
Zanechává káva ve vaší oblíbené kavárně nepříjemnou pachuť? Nemusíte ji zajídat čokoládou. Ani do ni obracet cukřenku. Řešení je geniálně prosté – osolte ji".
Odpověděl/a – 21.září 12:23
Dávám si do kávy trochu skořice, cukr ne.
Myslím si, že sůl zmírní hořkost a navodí příjemné aroma. je to
stejně jako u zavařování ovoce. Přidávám trochu soli, místo cukru.
Zvýrarzní se přirozená chuť ovoce.
"Osolte svůj šálek kávy a z uvolněného aromatu se vám podlomí kolena, vzkazují vědci
Špetka soli totiž v takových případech zmůže víc než lžička cukru.
!Jde o nový poznatek autorů vědeckého časopisu Nature. Přidáním soli (sodíkových iontů) vznikne v kávě chemická reakce, jejímž výsledkem je mocnější aroma.
Zanechává káva ve vaší oblíbené kavárně nepříjemnou pachuť? Nemusíte ji zajídat čokoládou. Ani do ni obracet cukřenku. Řešení je geniálně prosté – osolte ji".