Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.září 12:22

Dávám si do kávy trochu skořice, cukr ne.
Myslím si, že sůl zmírní hořkost a navodí příjemné aroma. je to stejně jako u zavařování ovoce. Přidávám trochu soli, místo cukru. Zvýrarzní se přirozená chuť ovoce.

"Osolte svůj šálek kávy a z uvolněného aromatu se vám podlomí kolena, vzkazují vědci

!Jde o nový poznatek autorů vědeckého časopisu Nature. Přidáním soli (sodíkových iontů) vznikne v kávě chemická reakce, jejímž výsledkem je mocnější aroma.

Zanechává káva ve vaší oblíbené kavárně nepříjemnou pachuť? Nemusíte ji zajídat čokoládou. Ani do ni obracet cukřenku. Řešení je geniálně prosté – osolte ji".

https://www.li­fee.cz/jidlo/o­solte-svuj-salek-kavy-a-z-uvolneneho-aromatu-se-vam-podlomi-kolena-vzkazuji-vedci_1541.html

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.září 12:23

Dávám si do kávy trochu skořice, cukr ne.
Myslím si, že sůl zmírní hořkost a navodí příjemné aroma. je to stejně jako u zavařování ovoce. Přidávám trochu soli, místo cukru. Zvýrarzní se přirozená chuť ovoce.

"Osolte svůj šálek kávy a z uvolněného aromatu se vám podlomí kolena, vzkazují vědci

Špetka soli totiž v takových případech zmůže víc než lžička cukru.

!Jde o nový poznatek autorů vědeckého časopisu Nature. Přidáním soli (sodíkových iontů) vznikne v kávě chemická reakce, jejímž výsledkem je mocnější aroma.

Zanechává káva ve vaší oblíbené kavárně nepříjemnou pachuť? Nemusíte ji zajídat čokoládou. Ani do ni obracet cukřenku. Řešení je geniálně prosté – osolte ji".

https://www.li­fee.cz/jidlo/o­solte-svuj-salek-kavy-a-z-uvolneneho-aromatu-se-vam-podlomi-kolena-vzkazuji-vedci_1541.html