Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.srpen 0:24

Já myslel, že to je jen Homo Sapiens (jen jedno „sapiens” v názvu). A tak se mi to zdá příhodné. Neměnil bych to.
Homo Sapiens (popřípadě Homo Sapiens Sapiens, pokud je to tam skutečně dvakrát) pojmenoval vše. Naprosto vše, co existujeme, co známe se nějak nazývá, vše má své slova a své definice (další charakterizující slova). Celá řeč, znaky a pojenování je výsledkem člověka, takže i pojmenování našeho druhu je správné, takové jaké je. Je to z mozku Homo Sapienta a mě spíš fascinuje, že jediná věc, která pojmenovala sebe sama, je náš mozek, on sám si dal název.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.srpen 0:29

Já myslel, že to je jen Homo Sapiens (jen jedno „sapiens” v názvu). A tak se mi to zdá příhodné. Neměnil bych to.
Homo Sapiens (popřípadě Homo Sapiens Sapiens, pokud je to tam skutečně dvakrát) pojmenoval vše. Naprosto vše, co existuje, co my známe, se nějak nazývá, vše má své slovo a svou definici (další charakterizující slova). Celá řeč, znaky a pojmenování je výsledkem člověka, takže i pojmenování našeho druhu je správné, takové jaké je. Je to z mozku Homo Sapienta a mě spíš fascinuje, že jediná věc, která pojmenovala sebe sama, je náš mozek, on sám si dal název.
Žádný název není bezdůvodný nebo nesmyslný. Má to vždy svůj důvod, svůj původ.
Znalost slov vede ke znalosti věci. Protože, jak jsem již zmiňoval, vše má své slovo a svou definici, takže znalost něčeho (např. nějakého oboru) znamená jen znalost určitých slov (a jejich významu samozřejmě – ale to jsou zase jen další slova, která doplňují jiná slova).