Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.srpen 9:57

To je oblast ve které věda zachází už spíše do věděcké fikce, můžeme teoretizovat, můžeme se domnívat, můžeme hádat, … ale nemůžeme dokazovat, nemůžeme pozorovat, nemůžeme experimentálně ověřovat. A to je průšvih. Taková věda není věda v pravém smyslu slova, jsou to spíše takové fantazie které se opírají o vědecké předpoklady které jsou samy o sobě často jen nepodloženou teorií. Takže nezbývá než konstatovat, my to prostě nevíme, my ani nevíme jak si představit tu šíleně zmnatenou fyziku časoprostoru na hranici a za hranicí horizontu události, je to pro nás kolosální a naprostá záhada.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.srpen 10:03

To je oblast ve které věda zachází už spíše do věděcké fikce, můžeme teoretizovat, můžeme se domnívat, můžeme hádat, … ale nemůžeme dokazovat, nemůžeme pozorovat, nemůžeme experimentálně ověřovat. A to je průšvih. Taková věda není věda v pravém smyslu slova, jsou to spíše takové fantazie které se opírají o vědecké předpoklady které jsou samy o sobě často jen nepodloženou teorií. Takže nezbývá než konstatovat, my to prostě nevíme, my ani nevíme jak si představit tu šíleně zmnatenou fyziku časoprostoru na hranici a za hranicí horizontu události, je to pro nás kolosální otazník.

Můžeme se nanejvýš bavit představou špagetizovaného Keplera, ale ani ta asi nebude správná, protože dávno před tou tzv. špagetizací se stejně hmota rozpadla na výrazně menší prvky a zůstává spíše už jen energii prostoru ne nepodobnou stavu vesmíru krátce po velkém třesku 🙂 Nic z toho ale nevíme jistě, a hlavně nemáme žádný smysluplný model o který bychom se opřeli. Časoprostorové deformace a gravitační vlnění kolem černé díry mohou být nejen extrémní ale třeba i turbulentní a naprosto nepředvídatelné. Nikdo netuší co se tam doopravdy děje.