Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.srpen 11:24

Tady se můžete něco dozvědět o posledním kole jednání s británií před koncem přechodného období do konce roku 2020, po které je Británíe stálej ještě de fakto součástí EU. https://bit.ly/2ES­Ped7

Cla na hranicích a celní kontroly začnou platit až od ledna roku 2021 (pokud nebude přechodné období prodlužováno)

Jinými slovy, británie z EU stále ještě vystupuje a pořád v ní jednou nohou stojí, nemůžeme hodnotit negativní dopady BREXITu když je ten akt pořád v procesu a vlastně k němu ještě nedošlo.

A pořád reálně hrozí ten nejčernější scénář nejen pro EU ale především pak pro UK ekonomiku, tj. rozchod bez dohody.

Viz https://bit.ly/3gqlbHw (z Května 2020)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.srpen 11:29

Tady se můžete něco dozvědět o posledním kole jednání s británií před koncem přechodného období v Prosinci 2020. Po celé toto období je Británíe stálej ještě fakticky součástí EU, přesto že už nemá v rámci EU žádné rozhodovací pravomoce. https://bit.ly/2ES­Ped7

Cla na hranicích a celní kontroly začnou platit až od ledna roku 2021 (pokud nebude přechodné období prodlouženo).

Jinými slovy, Británie teď z EU stále ještě vystupuje a pořád v ní jednou nohou stojí – je to ten nejdéle trvající krok ven jaký jsme kdy viděli, nemůžeme tedy hodnotit negativní dopady BREXITu když to jejich vystupování je pořád v procesu a vlastně k vystoupení ještě nedošlo.

A stále naprosto reálně hrozí ten nejtemnější scénář pro ekonomiku UK, tj. rozchod bez dohody. Který je pro británii synonymem následné hospodářské recese.

Viz https://bit.ly/3gqlbHw (z Května 2020)