Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.červenec 9:04

pokud přijeme na chvíli předpoklad, že na vinně není nějaký softwarovýc problém, pak nechtěný restart způsobuje buď krátkodobý pokles napájení pod kritickou mez nebo přehřívání některé z vnitřních komponent. Začínají být opět slušná vedra a teplota v místnosti doplněná ještě o přirozenou emisi tepla ze zatěžovaných čipů může skutečně nechtěnné restarty vyvolávat, zkuste jen experimentálně televizi chladit nadstandardně, třeba do ní foukejte vzduch odspodu pomocí ventilátoru, a zkuste zda se i tak problém opakuje.

No a pokud je to softwarový problém, mohlo by pomoct uvedení přístroje do továrního nastavení – tovární reset, pokud tu možnost má.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.červenec 9:06

pokud přijeme na chvíli předpoklad, že na vinně není nějaký softwarový problém, pak nechtěný restart způsobuje nejčastěji buď krátkodobý pokles napájení pod kritickou mez (to byste ale asi těžko sám řešil bez servisu a zřejmě by bylo nutné měnit zdroj či nafouklé kondenzátory) nebo nadměrné přehřívání některé z vnitřních komponent. Začínají být opět solidní vedra a teplota v místnosti doplněná ještě o přirozenou emisi tepla ze zatěžovaných čipů může skutečně nechtěnné restarty vyvolávat, zkuste jen experimentálně televizi chladit nadstandardně, třeba do ní foukejte vzduch odspodu pomocí ventilátoru, a zkuste zda se i tak problém opakuje.

No a pokud je to softwarový problém, mohlo by pomoct uvedení přístroje do továrního nastavení – tovární reset, pokud tu možnost má.