Odpověděl/a – 26.červenec 12:57
Pokud jde o zrnkovou kávu, je lepší používat mlýnek s mlecími
kameny, kde nedochází k takovému přehřívání jako u tříštivého
mlýnku. Chuťově lahodnější je odrůda arabica. Dávkování je podle
vlastního vkusu. Asi nejlepší kafe je z espresa.
U instantních káv není způsob přípravy tak důležitý.
Odpověděl/a – 26.červenec 15:19
Pokud jde o zrnkovou kávu, je lepší používat mlýnek s mlecími kameny, kde nedochází k takovému přehřívání jako u tříštivého mlýnku. Chuťově lahodnější je odrůda arabica. Dávkování je podle vlastního vkusu. Asi nejlepší kafe je z espresa.
Dávkování: někdo má rád jen slabší kávu, jiný zase nedá dopustit na silnou mokka. Četl jsem, že ani 5 průměrných šálků kávy denně zdraví neohrožuje (pokud nejde o kardiaka a tak).