Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.červenec 23:33

Rovnou někde nahlásit. Ale hlavně spíš s jejím souhlasim, promluvit si s ní a zjistit víc o situaci, jak konkrétně to tam je. Pokud je otec pijan, je agresivní a kdo ví, co ještě, mělo by se to řešit nebo si to ta holka odnese a to asi nikdo nechce. Takže se s ní zkus sejít, osobně si s ní o to promluvit a pak ji zkusit přesvědčit, aby se to nějak řešilo.
Může to být i týrání a i když ne fyzické (ale ani to není možná vyloučeno), tak psychické není o nic lepší.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.červenec 23:38

Rovnou někde nahlásit. Ale hlavně spíš s jejím souhlasim, promluvit si s ní a zjistit víc o situaci, jak konkrétně to tam je – dopídit se pravdy. Pak sociálka, policie nebo nějaká podpora.
Pokud je otec pijan, je agresivní a kdo ví, co ještě, mělo by se to řešit nebo si to ta holka odnese a to asi nikdo nechce. Takže se s ní zkus sejít, osobně si s ní o to promluvit a pak ji zkusit přesvědčit, aby se to nějak začalo řešilo. Je to pro její dobro. Ale je třeb zohlednit fakta, proto píšu ať se první přesvědčíš, co je a co NEMUSÍ být pravda. Je, ale třeba vzít v potaz, že stačí i pouhé podezření na to, aby se to začalo řešit. Stačí pokud si nejsi jistý a už to je důvod něco s tím dělat a věnovat se tomu.
Může to být i týrání a i když ne zrovna fyzické (ale ani to není možná vyloučeno), tak psychické týrání není o nic lepší. Stejně tak špatné životní podmínky pro dítě/nezletilou, příjde taky na to kolik jí je (a ty další fakta, které bys měl zohlednit jako charakter a důvěryhodnost té dívky a zda třeba někdy jen nepřehání. Může a nemusí – JÁ NEVÍM – ty ji znáš líp).