Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.červenec 15:18

Začíná to být dost výzva 🙂

… i s CD máš pořád možnost instalovat i LUBUNTU, ale vypálit instalační ISO pro server, které je menší a ne ISO pro plný desktop.

O nic tim v důsledku nepřijdeš, jen si budeš muset pár drobností doinstalovat a hlavně bude nutné doinstalovat samotné grafické rozhraní desktopu příkazem „sudo apt install lubuntu-desktop“. Tak získáš nakonec stejné prostředí jaké by si měl, kdybys instaloval desktopovou verzi s tím, že nejdřív se nainstaluje minimalistický příkazový řádek z CD a pak teprve z internetu výše uvedeným příkazem doinstaluješ to ostatní, co už se na CD nevešlo.

Tady je serverové ISO pro poslední 32bitové LUBUNTU https://relea­ses.ubuntu.com/18­.04/ubuntu-18.04.4-live-server-amd64.iso , jak ale vidíš je potřeba použít 900MB CD („100minutové“) a poprvadě, nejsem si teď vůbec jistý tím, zda tuhle specialitu lze ještě sehnat.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.červenec 15:22

Začíná to být dost výzva 🙂

… i s CD máš pořád možnost instalovat i LUBUNTU, ale musíš na CD vypálit instalační ISO pro server, které je menší a ne ISO pro plný desktop.

O nic tím v důsledku nepřijdeš, protože co se na CD nevešlo si budeš moci doinstalovat z repozitáře, především tedy samotné grafické rozhraní plochy. Po instalaci serverové verze budeš mít k dispozici jen příkazový řádek, ale jednoduchým příkazem „sudo apt install lubuntu-desktop“ můžeš snadno hned z repozitáře stáhnout a nainstalovat grafické prostředí. A pak i vše ostatní, chromium, firefox, nějaký vlc, mpv, audacious a další drobnosti.

Tady je serverové ISO pro poslední 32bitové LUBUNTU https://relea­ses.ubuntu.com/18­.04/ubuntu-18.04.4-live-server-amd64.iso , jak ale vidíš je potřeba použít 900MB CD („100minutové“) ---- heh, a poprvadě, nejsem si teď vůbec jistý tím, zda tuhle specialitu lze ještě sehnat.