Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.červenec 15:16

Ano je to možné, doporučuji k tomu zdarma dostupný program ANYDESK zde https://anydes­k.com/en, který je multiplatformní, a funguje napříč různými operačními systémy, z windows můžete ovládat linuxový desktop i naopak. AnyDesk je zdarma.

V Lubuntu Anydesk nainstalujete prostým klepnutím na červené tlačítko download na stránce anydesk.com, tím stáhnete instalační balíček (koncovka *.deb), a poklepáním na něj program nainstalujete.

Práce s AnyDesk je potom docela triviální, na obou počítačích jej spustíte, a podle toho který chcete z toho druhého ovládat, do druhého zadáte kód který vám uživatel prvního sdělí (vidí jej na své obrazovce).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.červenec 15:19

Ano je to možné, doporučuji k tomu zdarma dostupný program ANYDESK zde https://anydes­k.com/en, který je multiplatformní, a funguje napříč různými operačními systémy, z windows můžete ovládat linuxový desktop a samozřejmě to jde i naopak.

Do (L)UBUNTU Anydesk nainstalujete klepnutím na zelené tlačítko FREE DOWNLOAD na stránce anydesk.com, tím stáhnete instalační balíček (soubor *.deb), a poklepáním na něj program nainstalujete.

Práce s AnyDesk je potom docela triviální, na obou počítačích jej spustíte, a podle toho, který chcete z toho druhého ovládat, do druhého stačí zadat připojovací kód, který uživatel prvního vidí na své obrazovce.