Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.červenec 8:58

nenávidí ho weboví vývojáři … uživatelům ani tak moc nevadí, protože nevidí ten hnůj pod kapotou 🙂 Internet Explorer zabrzdil vývoj webu neskutečným způsobem, téměř žádný standard v něm nedokázal microsoft implementovat bez závažných chyb a proto weboví vývojáři často museli do svých stránek vkládat tzv. IE HACKY, což byly speciální části kódu napsané tak špatně, aby je špatně napsaný explorer implementoval zdánlivě správně 🙂. Je dobře že je tato smutná kapitola webového designu už dávno za námi a IE je snad už definitivně mrtvý.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.červenec 9:05

nenávidí ho weboví vývojáři … uživatelům ani tak moc nevadí, protože nevidí ten hnůj pod kapotou 🙂 Internet Explorer zabrzdil vývoj webu neskutečným způsobem, téměř žádný standard v něm nedokázal microsoft implementovat bez závažných chyb (v té době dokonce microsoft chyby vkládal záměrně právě proto aby prohlížeče, které standardy implementovali správně, nebyly s weby pro IE kompatibilní, docela chucpe že ? Takhle ale microsoft opravdu fungoval, především v dobách verze 6 zmíněného prohlížeče, kde tato taktika dosáhla absurdních mezí) Weboví vývojáři tak byly často nuceni kvůli IE do svých stránek vkládat tzv. IE HACKY, což byly speciální části kódu napsané záměrně chybně, aby je chybně napsaný explorer implementoval zdánlivě správně 😁, správný IE HACK se také vyznačoval tím že jej prohlížeče dodržující standardy ignorovaly, takže jím nebyla postižena funkčnost sránek ani v nich – umíte si představit jak tohle vývoj komplikovalo. Je dobře, že je tato smutná kapitola webového designu už dávno za námi a IE je snad už definitivně mrtvý, žádný div, že microsoft má horší pověst po těch letech co Internet Explorerem doslova tyranizoval webové vývojáře a samotné uživatele tohoto prohlížeče si bral v této nečisté hře doslova jako rukojmí.

Snahou microsoftu bylo tehdy uzamknout web tak, aby fungoval prakticky jenom na windows a nikde jinde a tomu měli pomoci právě zabugovaný explorer a tzv nativní komponenty activex, obojí už naštěsti už tleje v historii neúspěšných technologií a web dnes díky absenci těchto snah mnohem lépe prosperuje, dík za to patří především mozille a chromium/chrome projektu, které dokázaly společně hrůzovládu exploreru ukončit 🙂