Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.květen 9:15

Jeden velmi dobrý smysl to má. Netvrdím že zrovna kolonizace rudé planety ale obecně kolonizace jakéhokoliv dalšího kormickeho tělesa mimo zemi (klidně spíš měsíce, ačkoliv tam narozdíl od Marsu není je zkoumání skutečně nic. Jde o to km na jiném místě než právě zemi jakousi zálohu /duplikat lidské civilizace. Jak známo data bez zálohy se při nehodách docela snadno ztrácí a totéž v přeneseném smyslu platí i o globálních katastrofách zde na Zemi a lidské DNA. Pokud chce lidstvo mít nějakou jistější budoucnost je kolonizace jiného vesmírného tělesa nutná.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.květen 11:50

Jeden velmi dobrý smysl to má. Netvrdím, že kolonizace právě rudé planety ale obecně kolonizace jakéhokoliv dalšího kosmického tělesa mimo Zemi.

Jde o to mít na jiném místě jakousi zálohu / duplikát lidské civilizace.

Jak známo data bez zálohy se při nehodách docela snadno ztrácí a totéž v přeneseném smyslu platí i o globálních katastrofách zde na Zemi a lidské DNA. Pokud chce mít lidstvo jistější budoucnost než dinosauři je kolonizace jiného vesmírného tělesa naprosto nutná protože spoustu katastrof, které se na nás řítí nemůžeme ovlivnit ani jim zabránit, a mohou pro nás znamenat konečnou, pokud Země bude naším jediným domovem.