Odpověděl/a – 24.květen 11:56
Ano, trdelník má svoji ochrannou známku. 🙂
„Věděli jste, že i trdelník má už svoji registrovanou ochrannou
známku? Tu si pro něj v rámci Evropské unie zajistili Slováci a Švédi.
Jejich kynuté „kremrole“ jsou tak zastřešeny známkou „chráněné
zeměpisné označení“. Slovensko je vyhlášeno svým Skalickým
trdelníkem, který je opravdu výborný, ale trošku odlišný od toho našeho.
Peče se totiž na dřevěném válci jako jeden kus a posypává ořechy,
skořicovou variantu najdete spíše u nás. Upečený se ještě bohatě
popráší moučkovým cukrem a rozkrájí na kroužky, které dostanete
většinou na papírovém tácku. Máme tu tedy pár zásadních rozdílů –
pečení jako celek, ořechy namísto skořice a kroužky.“
Více v odkazu:
https://www.studentpoint.cz/2013/12/02/proc-je-ten-trdelnik-tak-dobry/
Odpověděl/a – 24.květen 13:03
Ano, trdelník má svoji ochrannou známku. 🙂
„Věděli jste, že i trdelník má už svoji registrovanou ochrannou
známku? Tu si pro něj v rámci Evropské unie zajistili Slováci a Švédi.
Jejich kynuté „kremrole“ jsou tak zastřešeny známkou „chráněné
zeměpisné označení“. Slovensko je vyhlášeno svým Skalickým
trdelníkem, který je opravdu výborný, ale trošku odlišný od toho našeho.
Peče se totiž na dřevěném válci jako jeden kus a posypává ořechy,
skořicovou variantu najdete spíše u nás. Upečený se ještě bohatě
popráší moučkovým cukrem a rozkrájí na kroužky, které dostanete
většinou na papírovém tácku. Máme tu tedy pár zásadních rozdílů –
pečení jako celek, ořechy namísto skořice a kroužky.“
Více v odkazu:
Dvě platné ochranné známky: https://oz.kurzy.cz/trdelnik-zneni/