Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.květen 12:15

Pokud se přidá mléko do hotového a odfiltrovaného čajového nálevu, tak by žádné změny neměly nastat. Jiné by to bylo, pokud by se výluh dělal už za přítomnosti mléka. To obsahuje tuk, do kterého by se extrahovaly i látky v něm rozpustné a složení by se změnilo. Je to ale jenom teoretická úvaha chemika. Nevím, jak by se změnila vstřebatelnost v trávicím traktu (pokud by se teda nějak změnila).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.květen 12:16

Pokud se přidá mléko do hotového a odfiltrovaného čajového nálevu, tak by žádné změny neměly nastat. Jiné by to bylo, pokud by se výluh dělal už za přítomnosti mléka. To obsahuje tuk, do kterého by se extrahovaly i látky v něm rozpustné a složení by se změnilo. Je to ale jenom teoretická úvaha chemika. Nevím, jak by se změnila vstřebatelnost v trávicím traktu (pokud by se teda nějak změnila). Odpověď dá jenom praktický pokus a subjektivní dojem.