Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.květen 18:19

Jistě máte na mysli ocet lihový (z brambor, žita, řepy)Je výborným úklidovým prostředkem, hodí se k obkladům.
BOHUŽEL je používán i jako konzervant (okurky, čalamády) a dochucovadlo.
Zápory:
Zpomaluje trávení a zabraňuje plynulé biologické přeměně látek potravy.
Ničí červené krvinky, tím dochází k anemii.
Lihovým (laciným) octem tedy velmi šetřit ve stravě, raději zcela vyloučit. Je dobrým pomocníkem při úklidu domácnosti.

Vinné a ovocné octy jsou vhodnými dochucovadly, mnohdy zdraví velmi prospěšné (lék).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.květen 18:22

Jistě máte na mysli ocet lihový (kvasný, z brambor, žita, řepy)Je výborným úklidovým prostředkem, hodí se k obkladům.
BOHUŽEL je používán i jako konzervant (okurky, čalamády) a dochucovadlo.
Zápory:
Zpomaluje trávení a zabraňuje plynulé biologické přeměně látek potravy.
Ničí červené krvinky, tím dochází k anemii.
Lihovým (laciným) octem tedy velmi šetřit ve stravě, raději zcela vyloučit. Je dobrým pomocníkem při úklidu domácnosti.

Vinné a ovocné octy jsou vhodnými dochucovadly, mnohdy zdraví velmi prospěšné (lék).