Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.květen 16:21

Jak jsem z diskuze pochopil, tak chceš odpověď čistě z pohledu křesťanství.
Ani tak ovšem není možné dostat jedinou odpověď, protože křesťanství jeho výkladá a názorů je spousta. Nepř. i to zda Bůh zasahuje do všeho a vše řídí, nebo vše stvořil, ale už tomu nechává „volný průběh,“ atd. atd. a takovcý názorů, výkladá je spousta a podle toho si můžeš vybrat. Ani z „Písma“ nejde říct jasnou a přímou odpověď – na to jsou vykladači (a to jka v křesťanství, tak i v Islámu a každý to ještě může vykládat jinak).

Pokud chceš tedy odpověď z křesťanského pohledu od křesťana, tak je nejlepší se zeptat v kostele (a pokud se ti tam nechce, tak se zpetej na nějakém křesťanksy orientovaném webu, kde se těmito otázky zabývají hlouhběji).

Každopádně existují „věřící“ a „nevěřící“ (to jka v křestanstvi, tak v Islámu – apro každého je to naopak)…

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.květen 16:26

Jak jsem z diskuze pochopil, tak chceš odpověď čistě z pohledu křesťanství.
Ani tak ovšem není možné dostat jedinou a určitou odpověď, protože Křesťanství – jeho výkladů a názorů je spousta. Nepř. i to zda Bůh zasahuje do všeho a vše řídí, nebo vše stvořil, ale už tomu nechává „volný průběh,“ atd. atd. a takových názorů, výkladů je spousta a podle toho si můžeš vybrat. Ani z „Písma“ nejde říct jasnou a přímou odpověď – na to jsou vykladači (a to jka v křesťanství, tak i v Islámu a každý to ještě může vykládat jinak).

Pokud chceš tedy odpověď z křesťanského pohledu od křesťana, tak je nejlepší se zeptat v kostele (a pokud se ti tam nechce, tak se zpetej na nějakém křesťansky orientovaném webu, kde se těmito otázky zabývají hlouběji).

Každopádně existují „věřící“ a „nevěřící“ (to jak v Křestanstvi, tak v Islámu – a u obou je tomu vždy naopak)…

Takže srhnuto: i z pohledu křesťanství nedostaneš jistou odpověď. Bůh může vytvářet a řídit, jak „věřící,“ tak „nevěřící“ – jedněm dát „tu správnou“ víru, druhým ji „odepřít.“
Je tolik odrůt a výkladů křesťanství… a které je to správné?
To správné nejspíš bude i to, čemu věříš – a pro přítele bude to správné, čemu věří on. ;)