Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.duben 22:06

Každopádně je na nic jakýkoli systém, ve kterém určitý čas vládne jedná strana (a hlavně kde vládne parlament).

(Soutěživost je nebo může být dobrá. Ale, kde se nedrží pospolu, neustále se očerňuje, dělají podvody, naschvály a jen se kecá… prostě jako malé děti, kde ve skutečnosti vládne jen a pouze chaos, tak to je špatný systém).
Je špatně, že vládne ten (ta strana, ten prezident =i když ten nezvládne že), koho si zvolí lid, protože lid o politice, vládě (a těch které volí) nic neví. Neví ani, co chce a co by mohlo být nejlepší nebo jak atd…
A politici dělají vše proto, aby získali hlasy – tzn nedělají to nejlepší, nejspravedlivější, to co by měli dělat, ale to, aby se co nejlíp zavděčili lidu (tzv. ochlokracie), udělají, co si lid/lůza právě umane, aby neztratili nebo získali jeho podporu. (Rozuměj, že by ani nevěděli, co by měli dělat ani kdyby se neřídili lidem a chtěli skutečně vládnout a dělat něco prospěšného, efektivního… Neumí to. Vždyť většina ministrů nerozumí tomu, co dělá. Za chvíli je stejně vystřídá někdo jiný a ta ti se přesunou zase jinam do jiného sektoru, kterému taky zase nerozumí).
Žádná řídící síla, žádná autorita, žádné zásady, žádný (efektivní a organizovaný) systém. Jen chaos.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.duben 22:19

Každopádně je na nic jakýkoli systém, ve kterém určitý čas vládne jedná strana, neustále se to střídá a každý soutěží v tom smyslu, že znehodnocuje vše, co dělá opozice – tak dělají pravý opak, bez ohledu na to, zda je to správné nebo zda tomu sami věří..
(a hlavně kde vládne parlament).

(Soutěživost je nebo může být dobrá. Ale, kde se nedrží pospolu, neustále se očerňuje, dělají podvody, naschvály a jen se kecá… prostě jako malé děti, kde ve skutečnosti vládne jen a pouze chaos, tak to je špatný systém).
Je špatně, že vládne ten (ta strana nebo ten prezident =i když ten nezvládne, že), koho si zvolí lid, protože lid o politice, vládě (a těch které volí) nic neví. Neví ani, co chce a co by mohlo být nejlepší nebo jak atd…
A politici dělají vše proto, aby získali hlasy – tzn nedělají to nejlepší, nejspravedlivější, to co by měli dělat, ale to, aby se co nejlíp zavděčili lidu (tzv. ochlokracie), udělají, co si lid/lůza právě umane, aby neztratili nebo získali jeho podporu. (Rozuměj, že by ani nevěděli, co by měli dělat ani kdyby se neřídili lidem a chtěli skutečně vládnout a dělat něco prospěšného, efektivního… Neumí to. Vždyť většina ministrů nerozumí tomu, co dělá. Za chvíli je stejně vystřídá někdo jiný a tamti se většinou přesunou zase jinam do jiného sektoru, kterému taky zase nerozumí).
Byrokrati se školami a tituly, kteří ovšem nerozumí vládě a neumí vládnout. A rozsevají jen nesváry a chaos.
Žádná řídící síla, žádná autorita, žádné zásady, žádný (efektivní a organizovaný) systém. Jen chaos.

Důležité je taky jak chápeme demokracii. Jestli jako vládu lidu, tak taková neexistuje (to je stejný neexistující blud jako komunismus = v praxi nereálný). Jestli jako vládu volených zástupců, tak to není vláda lidu a není to tudíž ani demokracie je to byrokracie, potažmo oligarchie (samozřejmě podřízená anarchii/chaosu a honěním se za mocí/hlasy= ochlokracii).
Jestli dále demokracii chapame jako formu vlády, ve které téměř každý občan může zastávat téměř jakýkoli post, tak to může být téměř v jakékoli jiné formě vládě, klidně i v diktatuře.