Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.březen 6:29

Co chceš vlastně udit? Slanina z bůčku neexistuje! Buď chceš udit hřbetní sádlo, nebo bůček a v tom je rozdíl. Nejen způsobem naložení, ale i délkou naložením díla. V dnešní urychlené době se používá praganda, proti které nic nemám, protože ji sám používám. Budu si myslet, že chceš udit bůček a tak nějakou radu ti dám.
Naložený a okapaný bůček vložím do roztopené udírny a při otevřené udírně ho nechám asi půl hodinky ještě oschnout a prohřát při teplotě cca 40 °C. Potom udírnu zavřu, zvýším teplotu na 70 – 75 °C a při této teplotě udím 6 – 7 hodin. Pokud chceš udit poprvé, doporučoval bych šrůtky v maximálně teplé vodě 75–80 prohřát aspoň hodinku a tím zkrátíš dobu uzení.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.březen 6:52

Co chceš vlastně udit? Buď chceš udit hřbetní sádlo, anglickou slaninu nebo bůček a v tom je rozdíl. Nejen způsobem naložení, ale i délkou naložením díla. Budu si myslet, že chceš udit bůček a tak nějakou radu ti dám.
Naložený, opláchnutý a okapaný bůček vložím do roztopené udírny a při otevřené udírně ho nechám asi půl hodinky ještě oschnout a prohřát při teplotě cca 40 °C. Potom udírnu zavřu, zvýším teplotu na 70 – 75 °C a při této teplotě udím 6 – 7 hodin. Pokud budeš udit poprvé, doporučoval bych šrůtky v mírně osolené teplé vodě 75–80°C prohřát aspoň hodinku a tím zkrátíš dobu uzení o pětinu. Klobásky udím při teplotě 70–75°C 6–7 hodin, které po vyuzení povařím ve vodě o maximální teplotě 80 °C 20 minut a po provaření je prudce ochladím studenou vodou a nechám okapat na tyčkách. Není pravda, co píše Drap o udírně. V nouzi vyudíš i v kartonové krabici. Pokud si nebudeš vědět rady, použij soukromou zprávu.