Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.březen 13:28

Spirit = duch.

Spiritualita je něco, , co je spojováno s duchovnom, s něčím posvátným. U věřících je to spojení s Bohem,, tedy s Duchem svatým. u jiných s přírodou a vesmírem.., tedy transcendentno, to co přesahuje náš rozum.

Třeba vymýtání ďábla – exorcismus, zřejmě i kartářky se zajímají o duchovno, – možná je i trochu magie. Kdysi šamané,. kteří věřili v duchy, kteří ovládají svět..

V moderní době bych sem zahrnula jógu, – touha po dosažení nirvány.

Nebo využití spirituálího o média ve sprititismu pro spojení se duchem zemřelých.i.

V filosofii jsem se setkala s hnutím New Age,. Např. jedinci ve Velké Británii prohlašují, že je vedou duchové a s jejich pomocí mohou vypěstovat i zeleninu.

Není něco mezi nebem a zemí, co je ještě nepoznané?

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.březen 14:01

Spirit = duch.

Spiritualita je něco, , co je spojováno s duchovnem, s něčím posvátným. U věřících je to spojení s Bohem,, tedy s Duchem svatým. u jiných s přírodou a vesmírem, , tedy jde o transcendentno, to co přesahuje náš rozum.

Třeba vymýtání ďábla – exorcismus, zřejmě i kartářky se zajímají o duchovno, – možná je i spíš i trochu magie. Kdysi šamané,. kteří věřili v duchy, ovládaj cími svět..

V moderní době bych sem zahrnula jógu – touha po dosažení nirvány. I když možná je rozdíl mezi indickou a evropskou.

Nebo využití spirituálního o média ve spiritismu pro spojení se duchem zemřelých.i.

V filosofii jsem se setkala s hnutím New Age,. Např mnozí jedinci ve Velké Británii prohlašují, že je vedou duchové a s jejich pomocí mohou vypěstovat i zeleninu.

Není něco mezi nebem a zemí, co je ještě nepoznané?