Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.březen 14:29

Úkoly do tělocviku, ještě k tomu na VŠ a dávat to na ulož.to? To se mi zdá jako blbost a nesmyslnost. Podle mě na to právo nemá. Jako určitě nemá právo říkat, co nahrát na ulož.to, na YouTube ani jinde, navíc škola nemá žádné právo nařízovat žákovi/studentovi cokoli, co je spojené se soc. sítěmi. Kdyby to byla školní síťe a programy jako jsou bakalari, edupage, 365, tak to je něco jiného. Zák nemá povinnost mít tuto síť a i kdyby ji měl, tak škole do tohoto nic není (něco jako jsou školní skupiny na fb jsou taky jen dobrovolné pro snazší komunikaci mezi žáky, ale určitě něco takového škola nemá právo nařídit. Stejně tak je to i s tím uložto).

Každopádně se mi to zdá jako blbost, domácí úkol do tělocviku…

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.březen 14:38

Úkoly do tělocviku, ještě k tomu na VŠ a dávat to na ulož.to? To se mi zdá jako blbost a nesmyslnost. Podle mě na to právo nemá. Jako určitě nemá právo říkat, co nahrát na ulož.to, na YouTube ani jinde, navíc škola nemá žádné právo nařízovat žákovi/studentovi cokoli, co je spojené se soc. sítěmi. Kdyby to byly školní síťe, programy a jiné pomůcky jako jsou bakalari, edupage, 365, tak to je něco jiného.
Žák/student nemá povinnost mít tuto („sociální“) síť a i kdyby ji měl, tak škole do tohoto nic není (něco jako jsou třeba školní skupiny na fb jsou taky jen dobrovolné pro snazší komunikaci mezi žáky, ale určitě něco takového škola nemá právo nařídit. Stejně tak je to i s tím uložto). Určí nesmí říkat, co nahrávat na takovéto stránky.

Zkus si ještě projít právní řád, ale nezapomeň že každá škola může mít jiný řád a taky nemusí být nezbytně v souladu s nařízeními, pravidly a zákony ministerstva školství. V zákonech je hierarchie a nižší spadá pod vyšší, takže škola nemůže nařídit něco, co není zároveň v souladu s nařízeními ministerstva. (a ano, školy si samy stanovují řády a pravidla, ale neznamená to, že jsou všechny jejich nařízení v tom řadu v souladu s Ministerstvem školství a to se klidně může stát, protože ani ti zaměstnanci školy, kteří ten řád školy vytváří nemůžou dopodrobna znát nařízení ministerstva, takže se můžou seknout a mohou tam dát něco, co by tam být nemělo/nesmělo nebo naopak vynechájí něco, co by tam být mělo na co by měl být ten žák upozorněn a měl by to vědět).

Každopádně se mi to zdá jako blbost, domácí úkol do tělocviku…